Wat is co-packing?

Vaak genoeg krijgen we de vraag wat co-packing nu precies is en wat Chain Logistics hiermee van doen heeft. Eigenlijk is co-packing niets vreemds: iedereen komt er namelijk vrijwel dagelijks mee in aanraking. Maar wat is het dan precies? Wij leggen het u hieronder uit.

 

De definitie van co-packing en co-packer

Kort gezegd is co-packing het in-, om- en verpakken van allerlei soorten food en non foodproducten in verpakkingsmateriaal. Iedere verpakking die u ziet, is in samenwerking met een co-packer gemaakt. Een co-packer, oftewel verpakkingspartner, adviseert u over de meest optimale manier van verpakken. Maar dat gaat verder dan alleen de verpakking. Ook kijkt een co-packer bijvoorbeeld naar geschikte bijpassende labels en natuurlijk naar een mooie presentatie van uw product.

Een co-packer is verantwoordelijk voor het gehele verpakkingsproces van producten. Men voegt waarde toe aan de losse, nog onverpakte producten. Denk hierbij aan verschillende manieren van afvullen en doseren, soorten verpakkingen en gebruikte materialen, ontwerp, manier van verpakken, logistiek et cetera. Is het co-packing proces gereed, dan is het product klaar voor verkoop.

Onder co-packing vallen onder andere de volgende diensten:

 

Soorten co-packing

Co-packing gebeurt op een aantal manieren:

1. Een co-packer kan uw producten etiketteren. Met de etikettering worden er bijvoorbeeld barcodes, actiecodes of adressen aangebracht op het product.
2. Daarnaast beschikt een co-packer over de kwaliteiten om producten te voorzien van een mooie afwerking. Hierbij kan gedacht worden aan het aanbrengen van labels, stickers, sluitingen, zegels of ander afwerkingsmateriaal.
3. Ten derde neemt een co-packer u de zorg uit handen van het sealen, krimpen of bundelpacken van een product. Hierdoor kunnen producten als blikjes, flessen en potten eenvoudig in packs verkocht worden. Naast deze opties zijn er nog veel meer manieren waarop co-packing plaats kan vinden. De co-packer gaat vaak in gesprek met de klant om het product zo optimaal mogelijk te kunnen verpakken naar de wensen van de klant.

 

Soorten producten

Co-packing wordt onder andere vaak gedaan bij de volgende producten:

  • Cosmetica: make-up, vitamines;
  • Verzorging: tandpasta, tubes;
  • Medicijnen: medicijnen, verbanden;
  • Voeding: koken, crackers, pasta, chocola;
  • Drank: flessen, pakken;

 

Voordelen co-packing

Door gebruik te maken van een co-packer worden uw producten dus op een professionele manier voorzien van een (originele, standaard of custom made) verpakking. Dit zorgt voor een goede presentatie van het product. Bovendien wordt het product snel verpakt, waardoor u zowel tijd als kosten bespaart.

 

Gerelateerde kennis:

 

Chain Logistics & Co-packing

Zo, nu weet u wat co-packing precies inhoudt. Als ervaren co-packer weten we bij Chain Logistics waarover we praten. Wij helpen u dan ook graag bij het in-, om- en verpakken van uw food en non-food producten en denken graag met u mee over originele, maar vooral geschikte, verpakkingsmogelijkheden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen met co-packing? Neem dan contact met ons op.