Reshoring

Komt uw productie terug naar Nederland?

Als Nederlandse producent ervaart u het misschien ook; steeds meer producten komen uit Azië terug en worden weer nationaal vervaardigd. Steeds meer bedrijven besluiten dus hun productie terug te halen uit lagelonenlanden. Bijvoorbeeld vanwege tegenvallende resultaten of veranderende wet- en regelgeving.

Soms blijkt dat productie van uw producten in het buitenland dan niet meer rendabel is. En dat het dus kosten bespaart als u ervoor kiest om de productie weer in eigen land te laten plaatsvinden. Chain Logistics helpt u graag bij de zogenoemde reshoring, het terughalen van bedrijfsactiviteiten naar Nederland, zoals assemblage werkzaamheden.

 

Waarom reshoring?

Waarom zou u als ondernemer kiezen voor reshoring? Hiervoor zijn meerdere redenen te noemen:

Veranderingen in de markt

Wellicht vragen uw klanten meer om maatwerk of willen ze kortere levertijden.

Veranderingen in productieprocessen
Door nieuwe eisen die aan het productieproces worden gesteld (door o.a. snelle innovaties en aandacht voor kwaliteitsbeheersing).

Inzicht in kosten

De totale productiekosten in lagelonenlanden vallen vaak toch hoger uit dan verwacht. Er is sprake van oplopende loonkosten, de faal- en transportkosten zijn hoger dan in Nederland en er zijn diverse ‘verborgen’ kosten.

Kenmerken van het productieland
Produceren in lagelonenlanden is vaak complexer dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan taal-en cultuurverschillen en problemen om het intellectueel eigendom te beschermen. Tevens kan (veranderende) wet- en regelgeving roet in het eten gooien.

Kortom: soms bent u als ondernemer voordeliger uit wanneer u besluit over te gaan tot reshoring. Chain Logistics heeft de kennis en ervaring in huis om dit proces probleemloos te laten verlopen.

 

Uw voordelen

  • Profijt van jarenlange kennis en ervaring
  • Geen zorgen over uw productie(proces)
  • Deskundig advies en jarenlange ervaring
  • Nationaal en internationaal

Interesse in reshoring van uw productie?

Call to action - afbeelding

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.