Wat is bundelpacken?

Bij Chain Logistics houden we ons dagelijks bezig met de assemblage van verschillende food en non- food producten. Hieronder valt ook bundelpacken. Geen idee wat dat is? U leest het hieronder.

 

De definitie van bundelpacken

Bundelpacken is het bundelen van meerdere producten die vervolgens gezamenlijk worden verpakt in krimpfolie. De verpakking van deze bundel kan zowel open als gesloten zijn. Bundelpacken wordt vooral toegepast als stevige transportverpakking voor flessen, dozen, potten, blikjes enzovoort. De producten worden verzameld, de folie wordt er omheen gewikkeld en vervolgens perfect om de producten gekrompen. Bundelpacks kunnen worden voorzien van gepersonaliseerde bedrukking. Een typische bundelpack is de verpakking van een six-pack met blikjes bier. Hier zijn de blikjes in een ‘pack’ van zes verpakt.

 

Hoe werkt bundelpacken?

Bundelpacken gebeurt met een bundelverpakkingsmachine. De producten worden bijvoorbeeld met een bundelpakker met de hand op een invoerband gezet. Vervolgens gaan de producten naar een foliegordijn. Hier worden de producten in de folie gezet. Naast een handmatige machine zijn er ook semi- automatische en automatische verpakkingsmachines. Voordelen hiervan zijn dat hier bijna geen medewerkers voor nodig zijn. Het sealraam opent zich bijvoorbeeld automatisch nadat een product klaar is. Vervolgens bereidt de machine in de tussentijd al de volgende verpakking voor. Door dit proces kan het bundelpacken snel en efficiënt plaatsvinden.

 

Voordelen van bundelpacken

Het bundelpacken van producten kent een aantal voordelen:

  • Stevige transportverpakking. Krimpfolie is sterk. Bij het laden en lossen zal krimpfolie dus niet snel schuren, breken of beschadigen.
  • Flexibel naar de vorm van het product. Krimpfolie vormt zich naar de vorm het product. Hierdoor neemt de folie geen extra ruimte in.
  • Simpel aan te brengen via een machine. Door middel van een bundelverpakkingsmachine worden producten eenvoudig en snel gebundeld. Hierdoor is er weinig omkijken naar.
  • Bespaart ruimte. Een bundel producten neemt minder ruimte in beslag dan ongebundelde producten. Hierdoor kun je meer producten kwijt in de vrachtwagen.
  • Private label. Er kan gebruikgemaakt worden van een merknaam op de folie. Bij blikjes bier zie je dit bijvoorbeeld terug. Hierdoor is het herkenbaar van wie het product is.

 

Gerelateerde kennis:

 

Chain Logistics & bundelpacken

Chain Logistics beschikt over maar liefst 2 professionele bundelpackmachines waarmee we allerlei soorten producten vakkundig kunnen verpakken. Dus wilt u uw product in-, om- of verpakken, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u meer weten over deze en andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.