3PL

Wilt u meer lezen over 3PL en wat precies onder deze dienstverlening valt?  Lees dan ons artikel genaamd "Wat is 3PL".

3PL staat voor Third Party Logistics. Ook de term 3PL Logistics wordt vaak gebruikt. Spreekt u over 3PL, dan heeft u het over meerdere logistieke diensten onder één paraplu. Een bedrijf dat van deze logistieke diensten gebruikmaakt, kiest voor één logistiek dienstverlener. Chain Logistics is zo’n dienstverlener en verzorgt meerdere logistieke diensten voor klanten zoals transport, warehouse en assemblage. Heeft u behoefte aan meer dan één logistieke oplossing, dan biedt 3PL uitkomst.

Wat doet een 3PL dienstverlener?

Op het moment dat de klant een verkoop doet, moet het product –voorzien van de juiste verpakking – op het juiste moment aankomen op de plek van bestemming. Onze klanten vertrouwen op ons in de keuze voor de meest geschikte, meest voordelige en meest efficiënte wijze van transport.
Mogen goederen van uw klant de deur uit, dan hoeft u ons als 3PL dienstverlener simpelweg alleen de opdracht te geven. Onze medewerkers pakken uw goederen uit het magazijn en leggen deze op pallets voor verzending. Ziet u graag dat stickers met de tekst ‘Approved quality’ op pallets worden geplakt? Dan doen we dit voor u. We zorgen dat bepaalde documentatie aan de gestelde eisen voldoet. Moeten producten nog worden omgepakt voordat ze worden verstuurd? Wij regelen het. Gedurende het logistieke proces heeft u één aanspreekpunt. Wij stemmen als logistieke dienstverleners het complete logistieke proces intern af en onderhouden korte lijnen met elkaar. Dat zorgt voor een korte doorlooptijd en heldere communicatie.

De dienst Third Party Logistics is een verlengstuk van uw bedrijf. We voeren 3PL fulfilment werkzaamheden uit zoals u dat zelf zou doen. Dat een externe partij de werkzaamheden uitvoert, mag nooit verschil maken. Met het uitbesteden van de logistieke processen bent u minder tijd kwijt met het vervoeren van uw product naar de opslagplaats. Uw product staat bij ons al in het warehouse, wat tijd en kosten bespaart. Ook de doorlooptijd wordt verkort: zodra een product de deur uit mag, regelen wij dit nog dezelfde dag. De voordelen op een rij:

  • communicatie en gemak
  • verlagen van de kostprijs
  • verkorte doorlooptijd

3PL

Wij verzorgen 3pl diensten voor

Modine
Swiss Sense
KPN
Berlin Packaging
Vespo
Smarter Living
Micro Media

3PL cases met onze klanten

Chain Logistics en Berlin Packaging: een langetermijnrelatie met toekomst
Chain Logistics en Berlin Packaging: een langetermijnrelatie met toekomst
2020-10-15

Bij Chain Logistics staat een goede relatie met onze klanten voorop. Niet voor niets profileren wij ons als de meest persoonlijke logistiek dienstverlener. De langetermijnrelaties die we met een aantal […]

Lees verder
Modine rekent op dichtbijzijnde partner voor Third Party Logistics
Modine rekent op dichtbijzijnde partner voor Third Party Logistics
2022-03-15

Foto: Jan Verheijen (links), Rob Jansen (midden)  Chain Logistics en Modine bevinden zich op net geen twee kilometer afstand van elkaar, op industrieterrein Hoogveld in Uden. Dagelijks stapt één van […]

Lees verder

Meer dan een 3PL dienstverlener

Naast tevreden klanten vinden we bij Chain Logistics ook tevreden medewerkers belangrijk. We leveren namelijk graag een positieve bijdrage aan de wereld om ons heen. Dat doen we door betekenisvol te ondernemen. Volgens ons lukt dat door een steentje bij te dragen aan de levenskwaliteit van anderen. Met deze werkwijze helpen we de mensen die bij ons werken aan een betere toekomst.

Het sociale aspect vinden we belangrijk bij Chain Logistics. Dat merken ook onze klanten. Zij zien werknemers die tevreden aan het werk zijn en daar oprecht plezier aan beleven. Het contact dat wij met klanten hebben, is persoonlijk en laagdrempelig. Gaan we voor een klant aan de slag, dan zijn we snel en flexibel. We kunnen snel schakelen: als geen ander begrijpen we dat de uitdaging van de klant ook onze uitdaging is. Wij nemen de uitdagingen waar een klant voor staat over en lossen eventuele problemen graag op. Zo kunt u met focus blijven ondernemen.

Wij verzorgen logistieke werkzaamheden met direct transport, pallet transport en pakketbezorging. Onze medewerkers zetten het belang van uw transport voorop. Diezelfde betrokkenheid laten we zien bij de assemblagewerkzaamheden, waarbij we onder meer monteren, verpakken en sealen. In ons warehouse slaan we producten op en verzorgen we het beheer en het order picken. Met uw producten in onze handen is uw voorraadbeheer altijd up-to-date.

Chain Logistics is gevestigd in Uden

Onze 3PL werknemers

Onderstaande werknemers zijn gespecialiseerd in Third Party Logistics en begeleiden collega’s op de werkvloer met het in goede banen leiden van de logistiek:

Card image
Rob Jansen

Directeur

Card image
Tim Jansen

Manager Bedrijfsbureau

Card image
Frank van den Dobbelsteen

Business Operations Manager

Veelgestelde vragen

Nee. Wie kiest voor een 3PL dienstverlener, is vrij om bijvoorbeeld alleen transportwerkzaamheden aan ons uit te besteden. Vanzelfsprekend kunt u op een later moment altijd nog besluiten om meer diensten aan ons uit te besteden. Samen kijken we naar de meest logische manier van samenwerking waarmee we uw bedrijf ontzorgen.

U kunt een zeer divers assortiment aan goederen aan ons overdragen. Op dit moment zijn we nog niet ingericht op koeltransport, voeding en ADR. Afhankelijk van de behoefte in de markt, kunnen we daar wel op inspelen. Dat geldt voor de manier van transport en voor het behalen van aanvullende benodigde certificaten.

Relevante artikelen

2022-11-15
Na ruim 30 jaar maakte Rob een overstap in de wereld van logistiek

In het laatste kwartaal van 2022 verwelkomde Chain Logistics een nieuwe collega: Rob van der Meijden. Hij voegde zich bij het team als Business Development Manager. Zijn eerste indruk is […]

Lees verder
2022-11-15
Groen bezorgd: Post van Chain Logistics arriveert per fiets bij de klant

U kunt uw poststukken natuurlijk door Post NL laten bezorgen. Maar samenwerken met een lokale partij die zendingen per fiets duurzaam naar de plek van bestemming brengt, is nog veel […]

Lees verder
2022-08-30
“Op deze afdeling leer ik elke dag”

In eerste instantie stapte Brim Franssen (29) als chauffeur binnen bij Chain Logistics. Dat was aan het begin van 2017. Daarna bood hij versterking op de afdeling Transportplanning. Nu heeft […]

Lees verder

4PL en 5PL

Het aanbod van logistieke diensten reikt nog verder dan Third Party Logistics. Steeds vaker verzorgt Chain Logistics ook Fourth en Fifth Party Logistics voor klanten. We kunnen ook uw bedrijf met alle logistieke diensten ondersteunen, waarbij we de complete supply chain van productie tot bezorging uit handen nemen. Om meer te leren over de verschillen tussen 3PL en 4PL verwijzen wij u naar ons artikel genaamd "Verschillen 3PL en 4PL" om daar meer over te leren.