Gepubliceerd op: 15/03/2022

Modine rekent op dichtbijzijnde partner voor Third Party Logistics

Foto: Jan Verheijen (links), Rob Jansen (midden) 

Chain Logistics en Modine bevinden zich op net geen twee kilometer afstand van elkaar, op industrieterrein Hoogveld in Uden. Dagelijks stapt één van de chauffeurs van Chain Logistics op de vrachtwagen om slechts enkele minuten later bij Modine te arriveren. Daar haalt Chain gereedschappen op die Modine gebruikt bij het maken van oliekoelers voor de automobielindustrie.

Jan Verheijen is logistiek- en productiemanager bij Modine en vertelt dat de twee bedrijven al jarenlang samenwerken op het gebied van Third Party Logistics (3PL). De werkzaamheden die Chain voor Modine uit handen neemt, zijn onder andere transport, warehouse en assemblage.

Vertalen van klantbehoefte naar een plan
Voordat eigenaar van Chain Logistics Rob Jansen zijn bedrijf startte, werkte hij zelf bij Modine als logistiek leidinggevende. In zijn werk vertaalt Jan de vraag van de klant naar een plan gericht op inkoop, productie en verkoop. “Dat plan laat zien dat de klant de spullen op tijd ontvangt, tegen een zo laag mogelijke kostprijs en van uitstekende kwaliteit.”

Transport
De  korte afstand tussen de twee bedrijven werkt gunstig, want Chain Logistics heeft maar een kort stukje te rijden voor het ophalen van goederen. “Nadat Chain het gereedschap bij ons heeft opgehaald, brengt de chauffeur het gereedschap naar EMD Tooling in Venray voor onderhoud of reparatie. Daarna brengt Chain de spullen weer bij ons terug.”

Chain Logistics brengt de gereedschappen waarmee Modine oliekoelers produceert weg voor onderhoud. Zodra de gereedschappen klaar zijn, haalt Chain Logistics ze weer op om deze af te leveren bij Modine.

Opslag
Moeten goederen extern worden opgeslagen, dan kan Modine ook altijd bij Chain terecht. Dan gaat het vooral om spullen die het bedrijf op dat moment niet kwijt kan en waar weinig beweging in zit. In het verleden huurde Modine zelfs 200 vierkante meter opslagruimte.

Assemblage
Chain helpt Modine in de productie wanneer nodig op het gebied van assemblage. En voert ook kwalitatieve acties uit, in de controles van inkooppartijen. Jan vindt dat de kracht van Chain hem zit in het feit dat er nooit ‘nee’ wordt gezegd. “Ze vullen de vraag meteen voor ons in en denken met ons mee.” Is er eens een probleem met één van onze inkooppartijen, dan helpt Chain met het uitzoeken van spullen. Dat komt gelukkig niet vaak voor, maar het is een fijne gedachte dat we bij Chain nooit voor een gesloten deur staan.”

Elkaar uit de brand helpen
Bij Modine zijn ze gespecialiseerd in het bouwen van oliekoelers voor de automobielindustrie. Tijdens de coronapandemie was tijdelijk sprake van minder werk voor medewerkers van Modine, waarop sommigen van hen bij Chain mochten meehelpen op de afdeling assemblage. “Dat was een tijdelijk probleem, waar we elkaar vonden. Het begint met eerlijke communicatie tussen ons en Chain en natuurlijk de interesse van onze medewerkers om een paar maanden bij Chain mee te kijken.”

Dichtbij

Waarom zou je verder kijken voor een samenwerkingspartner als iemand zo dichtbij zit? Jan: “Je hoeft het niet van ver te halen. Chain is voor ons een flexibele en betrouwbare partner op het gebied van Third Party Logistics, die zich in de afgelopen jaren heeft bewezen.” Jan prijst het feit dat de medewerkers van Chain voor hem en zijn bedrijf klaarstaan en met hem meedenken. “Ze stellen alles in het werk om een opdracht op korte termijn voor elkaar te krijgen.”