Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verander de interactie – Karin Karis | 12 april 2022

12 april 2022 @ 18:00 - 21:30

- Gratis
Chain Logistics, Jagersveld 6a
Uden, 5405 BW Nederland
+ Google Maps

“Wil je effectief zijn in de complexiteit van nu dan is de verbinding met je lichaam essentieel.”

 

Volgens Karin Karis is er niets zo concreet als de wijsheid van je lichaam en is het hoogste tijd die de plek op de werkvloer te geven die het verdient. “Je gedrag en de keuzes die je maakt worden grotendeels bepaald door je lichaam. Toch denken we nog steeds dat ons hoofd, met haar rationele, abstraherende kennis, de waarheid in pacht heeft als het gaat om zaken doen en samenwerken. De waarheid is dat je hoofd en je lijf onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Het erkennen en kunnen gebruiken van die verbinding vergroot je mogelijkheden en flexibiliteit.”

 

In haar presentatie neemt Karin je mee in haar fascinatie voor het lichaam op ons gedrag en laat ze je de samenwerking tussen hoofd en lijf ervaren. Ze daagt je uit te onderzoeken wat het toepassen daarvan zou betekenen voor het vormgeven van acties die aansluiten bij wat je belangrijk vindt in de interactie met jezelf en de samenwerking met anderen. Hoe kun je door je houding en bewegen te veranderen en bewust te worden van je intentie, de interactie met jezelf en de wereld om je heen veranderen?

 

Karin Karis

Al meer dan 20 jaar begeleidt zij mensen in het vinden van hun persoonlijke kracht. Begonnen als fysiotherapeut, leerde ze de houding en manier van bewegen van mensen te observeren en interpreteren. Het heeft haar veel geleerd over de relatie tussen lichaam en geest. In de vele jaren daarna heeft ze als ergotherapeut in de neurorevalidatie gewerkt. Ze begeleidde daar mensen met een beroerte. Het was haar taak om hen terug te brengen naar hun kern en kracht. Om zo weer een zinvol leven op te bouwen. Ze zag dat mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes, verder komen in de revalidatie en een ander, krachtiger mens worden. Het leerde haar veel over drijfveren en ongekende kracht die we als mens allemaal in ons hebben.

Aikido is al jaren een grote inspiratiebron en de onderliggende filosofie is de basis voor hoe Karin in het leven staat. Het geeft inzicht in eigen reactiepatronen en hoe je die kunt veranderen en trainen. De laatste jaren zet ze mensen in hun kracht als personal coach en (team)trainer waarbij ze gebruik maakt van haar 25 jaar ervaring in verschillende vak- en interesse gebieden. Ze heeft zich gespecialiseerd in embodied leadership ofwel leiderschap door fysiek bewustzijn: kitochange.nl

Bestel hier uw ticket(s)