Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Beeldspraak – Anke van Luijt | 12 september 2023

12 september 2023 @ 19:00 - 21:00

- Gratis
Chain Logistics, Jagersveld 6a
Uden, 5405 BW Nederland
+ Google Maps

Masterclass Beeldspraak

Hoe kunnen we de ander onbewust doch respectvol, positief beïnvloeden door middel van onze uiterlijke presentatie?

Introductie: De eerste horde die we moeten nemen, willen we oprechte aandacht krijgen van de ander, is de acceptatie van onze uiterlijke verschijningsvorm. Wanneer we iemand ontmoeten (intern of extern) besluiten we, op basis van hetgeen we zien, al in de eerste 100 milliseconden hoe we op hem of haar zullen reageren. De Amygdala  (ons oerbrein – lees overlevingsinstinct) registreert als eerste, op basis van ‘het plaatje’, de sociale categorie waartoe jij  behoort.  Ons oerbrein maakt hierbij gebruik van een onbewust associatiemechanisme: roept jouw ‘plaatje’ betrouwbaarheid, bekwaamheid en sympathie op? Dan maakt het brein dopamine aan.  Op basis van dit onbewuste oordeel wordt het contact bevestigd en verstevigd en de basis gelegd voor de verdere relatie en interactie … Maar wat nu als het onbewuste brein op basis van jouw uiterlijke verschijningsvorm besluit dat er risico’s verbonden zijn aan de samenwerking, en een shot cortisol (stresshormoon) aanmaakt en daarmee de vecht, vlucht of bevries reflex activeert…?

What I see is what you get
Ben jij een geloofwaardige afzender van je kennis en kunde? Je zegt de expert te zijn op jouw vakgebied, maar zie ik dat ook? Of zegt jouw manager tegen je dat jij je wel wat meer mag profileren? Of zijn er collega’s die op inhoud niet beter zijn dan jij, maar die wel, letterlijk, professioneler zichtbaar zijn dan jij? En bij wie haar of zijn professionele uiterlijke verschijningsvorm duidelijk bijdraagt aan hun overtuigingskracht? Die wel het vertrouwen van hun leidinggevende krijgen om zich te buigen over de meer complexere en meer uitdagende vraagstukken. Die goed geklede collega’s die wel mee mogen naar klanten omdat ze visueel de juiste bedrijfswaarden uitdragen?

Iedereen roept een beeld op, of je dat nu wilt of niet. Een verkeerde beeldvorming kan ervoor zorgen dat je kansen al verkeken zijn voordat je nog maar een woord hebt gezegd. Hoe voorkom jij het risico dat je niet gezien wordt? Als men je niet herinnert ben je immers vervangbaar! Met je uiterlijke verschijningsvorm heb je een effectieve strategische tool in handen om de beeldvorming te veranderen en je te profileren als de professional die je bent. Met andere woorden; met jouw buitenkant verkoop jij je binnenkant; je kennis en kunde.

Kleding als strategische tool voor een succesvolle in- en externe profilering vraagt om kennis van zaken. Het inhuren van een specialist is dan geen teken van zwakte, maar slim en noodzakelijk. Het voorkomt dat je de verkeerde stereotypen in werking zet en zo jezelf en daarmee je organisatie saboteert.