Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Management Dashboards voor het MKB m.b.v. Excel

15 januari 2018 @ 19:30 - 22:00

- Gratis

 

Iedere onderneming beschikt over grote hoeveelheden data uit verschillende informatiesystemen. Met data alleen kunnen we niets, deze data dient omgezet te worden naar bruikbare management en/of stuur informatie. Met deze stuurinformatie kan invloed uitgeoefend worden op het resultaat van het bedrijf, en worden keuzes niet meer gemaakt op basis van gevoel maar op basis van cijfers! Presentator Guy Somers (Projectmanager & Consultant, School of Technology and Logistics / ILEC • Fontys University of Applied Sciences) toont de theorie achter het tot stand komen van de juiste KPI’s en geeft praktische voorbeelden voor het analyseren en presenteren van data.

Eén van de manieren om deze informatie overzichtelijk weer te geven is het opstellen van een management dashboard. Een veelgehoorde term om te komen tot het maken van een management dashboards is het toepassen van Business Intelligence methodieken en tools. Dit is een georganiseerd en systematisch proces waarbij organisaties data verkrijgen, analyseren en dissemineren van zowel interne als externe informatiebronnen om zo hun bedrijfsactiviteiten en besluitvorming te ondersteunen. De verschillende stappen en processen van Business Intelligence staan centraal bij het maken van een management dashboard in Excel.

Tijdens de presentatie wordt theorie gecombineerd met het werken in gesimuleerde praktijkcases. Hierbij komen vragen aan bod zoals:

  • Wat wil ik weten?
  • Welke data moet ik hebben om deze analyse uit te voeren?
  • Waar haal ik mijn data vandaan?
  • Is deze data betrouwbaar?
  • Hoe bepaal ik KPI’s?
  • Wanneer gebruik ik welke weergavemogelijkheden?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn dashboard snel kan updaten?

Gedurende de avond wordt aandacht besteedt aan hoe data te verzamelen, te verwerken en vervolgens te presenteren met behulp van verschillende functionaliteiten in Excel. Een dashboard ontwerpen in Excel geeft een goede eerste indruk van de mogelijkheden en randvoorwaarden die nodig zijn om een dashboard in uw organisatie te implementeren.

Enkele voorbeelden van de functionaliteiten waarmee gewerkt wordt zijn Power Pivot, Draai-tabellen, Draai-grafieken, verschillende data formules, Slicers, Tijdlijnen en 3D kaartweergaves met behulp van Powermap!

Reserveer voor 12-01-2018 uw ticket en neem gratis deel aan de kennissessie.