Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lezing | Duurzaamheid is passe

16 november 2017 @ 19:30 - 22:00

- Gratis

 

“Het is de titel van ons nieuwe boek, maar we zijn geen Trump-aanhangers” zeggen schrijvers Hugo Hollander en Carolien Gadella- Van Wersch. “In tegendeel, ons boek bewijst dat bedrijven van groot tot klein met acht ingrediënten kunnen repareren wat Trump kapot probeert te maken. Met ‘Duurzaamheid is passé’ laten we zien hoe bedrijven de winnaars van de nieuwe economie worden, als ze duurzaamheid niet langer beschouwen als ‘iets waar ze aan moeten doen’, maar van onder tot boven structureel in de kernactiviteiten integreren en daarmee onderdeel worden van positieve maatschappelijke verandering.”

 

Een heldere boodschap

Jan-Peter Balkenende met ook een bijdrage in het boek beaamt dit. “Een goed recept met de juiste ingrediënten wijst de weg naar succes. Ieder bedrijf van groot tot klein moet nadenken wat zij nu echt voor waarde toevoegen, zowel op financieel als niet-financieel vlak. Het boek inspireert door zijn heldere boodschap. Geen ingewikkeldheid, maar duidelijk hoe ieder bedrijf vanuit de kern een positieve bijdrage behoort te leveren aan de maatschappij en daarbij financieel gezond kan en dient te blijven.”

 

Wat is duurzaamheid anno 2017 eigenlijk?

In deze lezing, met als basis het boek, gaat Carolien in op de vraag “Wat is duurzaamheid anno 2017 eigenlijk?”. Er zijn zoveel zinnige en onzinnige initiatieven onder de noemer duurzaamheid dat de betekenis ervan verloren lijkt te gaan. De Club van Rome was de grondlegger van het begrip ‘duurzaamheid’, ook wel ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ genoemd. Nu, bijna vijftig jaar later, is het onderwerp actueler en belangrijker dan ooit tevoren, toch ziet Carolien in de praktijk dat de term vaak anders ingevuld wordt dan zou moeten.

De eerste 20 aanmelding krijgen het inspirerende boek gratis! (ter waarde van € 24,99)