Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Succesvol ondernemen vraagt toekomstgericht leiderschap

12 september 2017 @ 19:00 - 21:30

- Gratis

 

Krijg inzicht in gedrag, de invloed van stress en leer effectief communiceren

 

Wat maakt een ondernemer succesvol?

De meest gerespecteerde leiders zijn leiders die anderen weten te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Die richting geven en een omgeving en sfeer creëren waarin creativiteit en vertrouwen wordt aangewakkerd. Die ook zelf ruimte blijven zien om zich te ontplooien.

Als je er een analyse op los zou laten, kom je tot de conclusie dat succesvolle ondernemers heel goed weten waar zij naar toe willen. Zij zijn krachtig, denken altijd een paar stappen vooruit en hebben een leiderschapsstijl die heel natuurlijk aanvoelt. Hierdoor krijgen zij al snel het vertrouwen van hun team en klanten.

 

Jouw leiderschap bepaalt je succes

Toekomstgericht leiderschap vraagt kracht, wijsheid en creativiteit, bewust keuzes kunnen maken, verantwoordelijkheid durven nemen, zelfstandig handelen en je team meenemen in het proces. Hiervoor is beweging, inzicht, overzicht en goede communicatie nodig. Dit klinkt logisch, toch? Helaas blijkt dit in de praktijk vaak anders te zijn.

Wilco Hoogeboom, oprichter van Conscientia (zie foto rechts), is al jaren succesvol in het doorvoeren van veranderingen bij ondernemers en hun team. Dit kunnen veranderingen zijn op het gebied van persoonlijk leiderschap, maar ook op het gebied van reorganisatie.

 

Waarom lopen dingen anders dan was afgesproken

Communicatie met je zelf, je team, leveranciers en cliënten is van groot belang. Net als het (h)erkennen van gedrag en patronen. De wijze van communiceren is belangrijk voor het effectief overbrengen van de juiste informatie. Als je weet welk type je voor je hebt, ben je in staat je communicatie hierop aan te passen en kun je de juiste aansturing geven aan de verschillende medewerkers. We reageren immers allemaal anders. Wat er moet gebeuren is vaak wel duidelijk, hoe het moet gebeuren vaak al niet meer!

“Een goede werkgever is een werkgever die slechte patronen herkent en doorbreekt” – (Wilco Hoogeboom)

 

Draai jij aan de juiste knoppen?

Als ‘leidinggevende’ is het goed je te realiseren dat effectief veranderen alleen mogelijk is als aan een aantal basisvoorwaarden is voldaan. Het is de kunst om aan de juiste knoppen te draaien.

 

Het resultaat van de workshop

Na deze inspirerende avond kun je de gedragsstijlen herkennen van jezelf en van je medewerkers en cliënten. Je hebt handvatten gekregen hoe je onderling het meest effectief kunt communiceren en wat er gebeurt bij stress of een hoge werkdruk. Daarnaast krijg je inzicht in hoe jij functioneel omgaat met patronen bij jezelf en bij je medewerkers en hoe je veranderingen effectief kunt doorvoeren, zodat iedereen de juiste kant op gaat.

 

Benieuwd naar jouw persoonlijke stijl van communiceren?

Ter voorbereiding op de workshop van Wilco Hoogeboom over gedrag en effectief communiceren, bieden we je graag een beknopte profielschets aan. Dit profiel beschrijft je persoonlijke stijl, je manier van doen. Met dit inzicht kun je jezelf en anderen beter begrijpen waardoor je ruis voorkomt en de effectiviteit van je communicatie aanzienlijk vergroot. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Klik op onderstaande button om toegang te krijgen tot de online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 10 minuten. Neem het rapport mee naar de workshop en stel gerust je vragen.

 

Is je interesse gewekt?

Wil je meer weten over deze workshop of het thema toekomstgericht leiderschap? Wij gaan hierover graag met je in gesprek. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 06 – 220 300 57 (Wilco Hoogeboom) of stuur een berichtje naar: info@conscientia.nu.