Gepubliceerd op: 18/12/2019

Tim Jansen ádemt Chain Logistics

In de rubriek ‘Maak kennis met’ maakt u kennis met de mensen achter de schermen bij Chain Logistics. Onze onmisbare medewerkers zorgen er samen voor dat uw logistieke opdrachten iedere dag weer in goede banen worden geleid.

Deze keer aan het woord: Tim Jansen, manager bedrijfsbureau en Chain-medewerker pur sang.

“Als zoon van de baas had ik het ‘genoegen’ om al op 11-jarige leeftijd aan de keukentafel thuiswerk te verrichten. Ik kan me dan ook geen leven voorstellen zonder Chain. Het familiebedrijf zit echt in mijn DNA en het voelde meer dan logisch dat ik hier terecht zou komen. Jaren later ben ik dan ook in 2008 als oproepkracht begonnen en nu zit ik hier.”

“Iedereen binnen de organisatie heeft meerdere taken. Ik ben daar echt geen uitzondering in”

Tim is verantwoordelijk voor meerdere zaken binnen Chain Logistics. Officieel is hij Manager Bedrijfsbureau, maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. “We hebben een redelijk grote organisatie met een bescheiden overhead, wat betekent dat iedereen best veel taken heeft. Daar ben ik echt geen uitzondering in. Ik hou me voornamelijk bezig met het begeleiden van fulfilment projecten, wat o.a. inhoudt dat ik samen met de klant een mooie verpakkingsoplossing bedenk, scherpe prijzen calculeer, kwaliteitseisen en planningen opstel, werkinstructies maak en materialen inkoop”, vertelt Tim, “Op zich al een vol programma, maar daarnaast mag ik ook nog meedenken over het beleid, automatisering, financiële rapportages en marketing. Ik hoef me dus niet te vervelen!”

Juist die diversiteit is wat Tim het leukste vindt in zijn werk. De ene keer zorgt hij dat onvoorziene wijzigingen in goede banen worden geleid, de andere keer is bij bezig met het vormgeven van de prognose voor de komende twee jaar. Het soms snel moeten schakelen tussen totaal verschillende dingen is een uitdaging, maar houdt hem wel scherp.

Daarnaast verhoogt de goede sfeer binnen Chain ook het werkplezier. “Niemand is vies van hard werken en dat schept een band. We willen allemaal dat de goederen tijdig geleverd worden of dat een geschenkverpakking van bier perfect samengesteld wordt. Het is dan fijn om samen aan de tafelvoetbaltafel met een goede portie humor te ontladen.”

Wat Chain uniek maakt van de concurrentie is voor Tim wel duidelijk: het feit dat Chain een familiebedrijf is, dat ze een totaalaanbod aan diensten aanbieden en, vooral, de persoonlijke aandacht voor zowel klanten als medewerkers én de sociale initiatieven waar Chain deelgenoot van is. Daarover gesproken, wat vindt Tim eigenlijk van de Open Hiring-pilot?

“Ik was in het begin erg sceptisch en dat kwam met name door alle vragen die ik had. Ik ken graag de details voordat ik een nieuw initiatief kan omarmen. Wat voor mensen zijn het? Zijn ze gemotiveerd? Wat zijn de (in)competenties? Wat zijn de gevolgen voor onze dienstverlening, klanten en leveranciers? Kunnen we de juiste begeleiding bieden? Al met al had ik eerlijk gezegd wel zorgen over Open Hiring”, zegt Tim, “Uiteindelijk kwamen de eerste nieuwe werknemers binnen en wat blijkt, het zijn stuk voor stuk gemotiveerde medewerkers die maar wat graag een kans krijgen. We hebben nu een paar toffe collega’s erbij en zij hebben nu eindelijk een betaalde baan. Ik ben blij dat mijn zorgen overbodig waren.”

In het begin was ik sceptisch over Open Hiring, maar wat blijkt: het werkt echt!”

Op dit moment worden volop toekomstplannen gemaakt, zowel voor het bedrijf zelf als voor de opvolging van zijn vader Rob. “Als we de explosieve groei van de afgelopen jaren doortrekken, dan staat er over 10 jaar een compleet ander bedrijf met andere uitdagingen dan vandaag de dag. Daar ligt dus nog een mooie uitdaging. Daarnaast zijn we op dit moment bezig om een meerjarig stappenplan op te stellen voor bedrijfsovername. Rob wordt er niet jonger op en denkt stilletjes aan al aan de overdracht. Voor hem is het de vraag of mijn broer en ik uit het juiste hout gesneden zijn en voor ons is het vooral de vraag of we het willen …”

We gaan het zien! Voorlopig zit Tim in ieder geval nog helemaal prima op zijn plek bij Chain Logistics.