Assembly, Logistics, Specialties

Gepubliceerd op: 06/11/2015

Speculaaspoppen actie voor het goede doel

Bewonersvereniging In de Bergen heeft in 2015 besloten Ledro4Life te steunen middels een erg mooie initiatief. Zij organiseren een speculaaspoppen actie, waarbij particulieren, bedrijven en organisaties bij ons speculaaspoppen kunnen bestellen. Zij betrekken de poppen rechtstreeks van één van de grootste koekjesbakkers van ons land, ze wegen een halve kilo en zijn verpakt in een luxe geschenkverpakking.

De prijs per pop bedraagt € 5,=.

U kunt het goede doel steunen door speculaaspoppen te kopen. Bestellen kan door het document onderaan de pagina in te vullen en te mailen naar Gerard.Dinnessen@hotmail.nl.  Graag aangeven als u een factuur wil ontvangen. Hij neemt contact met u op als de poppen geleverd zijn.

U kunt zich tevens aanmelden om te helpen bij de verkoop van de poppen.

Ledro4life

specupopLedro4life is onder andere een jaarlijks terugkerend eendaags wandel- en mountainbike evenement in het prachtige Valle di Ledro in Italië. Ledro4life is ontstaan ter nagedachtenis aan Giorgio Brigà, in 2012 overleden aan ALS. Met hem in gedachten wordt jaarlijks een keiharde sportieve strijd aangegaan in het geliefde Valle Di Ledro van Giorgio Brigà tegen ALS.

De organisatie van Ledro4life stelt zich ten doel om de ziekte ALS de wereld uit te helpen en zamelt geld in voor onderzoeksproject MINE. Het doel van project MINE is om het DNA van minstens 15.000 ALS patiënten en 7.500 controlepersonen te analyseren en de resultaten te vergelijken om zo de genetische oorzaak van ALS te vinden.

Resultaten Stichting Ledro4life

Ledro4life beleefde zijn eerste editie op 10 mei 2013 en haalde met 25 deelnemers een bedrag van €12.000,- op. Bij de tweede editie in 2014 is met een verdubbeld aantal deelnemers bijna een verviervoudiging van het sponsorbedrag gerealiseerd, circa € 36.000,-. De derde editie op 8 mei 2015 realiseerde met 73 deelnemers een bedrag van €50.332,- voor ALS.

Wat gebeurt er met de donaties?

De Stichting zorgt ervoor dat alle donaties ten goede komen voor onderzoek door Project MINE. De kosten die de Stichting maakt worden gedekt door inschrijfgelden en merchandise. Ook heeft de Stichting goede afspraken met partijen die hun diensten kosteloos aanbieden door middel van sponsoring. De bestuursleden ontvangen op geen enkele wijze vergoeding voor de werkzaamheden voor de Stichting. De administratie van de Stichting zijn aangereikt aan de accountant en op de site www.ledro4life.eu  gepubliceerd. Sinds 2013 is ledro4life geregistreerd als ANBI instelling, onder RSIN 852603253.

Wat is ALS ?

ALS is een zenuwziekte. De zenuwen sturen geen signalen meer naar de spieren waardoor de spierfuncties uit gaan vallen. Je hersenen blijven echter volop werken, je wordt een gevangenen van je eigen lijf! Dit is voor de patiënt vreselijk, maar ook voor de naasten! Je ziet iemand aftakelen, maar je kunt er niks aan doen! Er is nog geen medicijn tegen ALS, maar hopelijk door veel onderzoek, komt dat er snel.