Distributie & Mailing, Economy Express, Logistics, Pallet distributie, Postbezorging, Specialties, Warehousing

Gepubliceerd op: 12/09/2016

Maak kennis met | Juul van Lent

Beste lezer,

Velen van u zijn reeds jaren klant en partner van Chain Logistics. Veelal dagelijks heeft u contact met een van de medewerkers van Chain en toch zijn sommige van ons nog onbekend bij u en uw collega’s.

In het artikel ‘Maak kennis met’ kunt u de komende maanden kennis maken met de mensen achter de schermen. Onze medewerkers die er samen voor zorgen dat uw opdrachten elke dag in goede banen worden geleid.

Dit is deze keer Juul van Lent. Juul is verantwoordelijk voor het magazijn bij Chain Logistics.

 

Hoe ben je bij Chain terechtgekomen? En hoe lang werk je al bij Chain?

Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Chain. Tijdens mijn opleiding, manager transport en logistiek, aan het Koning Willem I College heb ik een aantal maal stage gelopen bij Chain en sindsdien heb ik ook regelmatig vakantiewerk gedaan. In die periode deed ik al veel operationele werkzaamheden in het magazijn waardoor de omschakeling van vakantiewerk naar voltijdbaan en de bijbehorende verantwoordelijkheden erg soepel is verlopen.  In mei dit jaar heb ik mijn opleiding succesvol afgerond en per 1 september ben ik voltijd gaan werken bij Chain.

 

Je bent verantwoordelijk voor het magazijn. Kun je vertellen welke werkzaamheden je zoal doet en hoe je dag eruit ziet?

Vaak begin ik de dag met het verwerken van mijn administratie. De in- en uitslag van goederen en het behandelen van email en de bijbehorende klantcontacten. Ook ben ik verantwoordelijk voor de fulfilmentwerkzaamheden. Ik pick deze orders en maak deze verzendklaar en zorg voor een correcte afhandeling.

Gaandeweg de dag laad en los ik natuurlijk ook de goederen en af en toe rijd ik een transportrit.

 

Wat vind je het leukst aan je werk? En wanneer is een dag bij Chain een geslaagde dag voor jou?

Chain is een bedrijf waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en er is volop ruimte voor eigen inbreng. Het is prettig dat er altijd gekeken wordt naar ingebrachte verbetervoorstellen en dat je inbreng gewaardeerd wordt. Daarnaast vind ik met name de afwisseling in het werk erg leuk.

Mijn dag is geslaagd als het magazijn op orde is en als ik alle opdrachten heb verwerkt. Hoewel dit vanzelfsprekend is motiveert het mij als ik in een opgeruimde omgeving kan werken.

 

Chain is een bedrijf waar altijd iets gebeurt en waar we continu willen verbeteren. Welke recente verandering heeft een positieve invloed gehad op jouw werkzaamheden en waarom?

Enkele maanden geleden is er een nieuw fulfilment area ingericht in het magazijn. Het is beveiligd met een hek en camera’s en heeft nieuwe legbordstellingen.  De duidelijke indeling zorgt ervoor dat ik efficiënt kan werken. Daarnaast hebben we onlangs de software opnieuw ingericht waardoor de kans op fouten nog een stuk kleiner is geworden.