Reintegratie, Specialties

Gepubliceerd op: 09/06/2016

Het Social Enterprise Café

Enkele weken was Rob Jansen te gast bij het Social Enterprise Café in Tilburg. Een evenement georganiseerd door Social Enterprise NL samen met het team Powered by Social Innovation.  Met ongeveer honderd gasten was het een groot succes. Onder hen succesvolle, startende en potentiële sociale ondernemers, beleidsmakers, vertegenwoordigers van het onderwijs, studenten maar ook geïnteresseerden zoals bewuste consumenten.

Tijdens deze inspirerende dag was er naast enkele gastsprekers ook ruim de tijd gereserveerd voor groepsdiscussies. Maar liefst acht tafels die de verschillende domeinen van social enterprising vertegenwoordigen, met uiteenlopende uitdagingen en vragen.

Zo was de vraag van Rob Jansen van Chain Logistics: ‘Hoe kunnen we (SW, gemeente, social Enterprise NL) samen optrekken in de participatiewet en hoe maken we daarbij goede afspraken?’ De schets illustreert de essentie van de discussie: Chain Logistics pakt op wat de gemeente laat liggen; het verticale transport om de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen. ‘Vernieuwingen omarmen vereist lef!’ voegt Rob daaraan toe.

Lees hier meer over deze succesvolle dag!

SOCIAL_ENTERPRISE_CAFE_SCHETS_5