Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Officiële opening door Annemarie van Gaal | 24 september 2021

24 september 2021 @ 15:30 - 18:30

- Gratis
Chain Logistics, Jagersveld 6a
Uden, 5405 BW Nederland

Annemarie in gesprek over Open Hiring in de praktijk

Op 24 september om 15:30 uur wordt het nieuwe pand officieel geopend door Annemarie van Gaal. Daarna zal Annemarie in gesprek gaan met Startfoundation, Doesje Fransen (lid van de Raad van Advies van Chain) en Rob Jansen over Open Hiring. Open Hiring is een manier van werkverschaffing die steeds meer terrein verovert. Het uitgangspunt? Iedereen heeft recht op werk. Maar hoe werkt Open Hiring nu in de praktijk? 

Maar liefst 34 personen kunnen fysiek aanwezig zijn mits zij beschikken over een coronatoegangsbewijs. Voor alle overige geïnteresseerden verzorgen we een live-stream. U kunt zich inschrijven tot 17 september. Hierna ontvangt u per e-mail bericht of u fysiek aanwezig kunt zijn en/of de live-stream kunt volgen.

Open Hiring: alles over deze baanbrekende methode van werkverschaffing

Voor een vacature bepaalt een onderneming de minimale eisen van de functie en opent een wachtlijst waarop geïnteresseerde werkzoekenden hun naam kunnen zetten. De persoon die zich als eerste inschrijft, krijgt de baan. Een sollicitatiegesprek vindt niet plaats. Een cv, diploma of arbeidservaring doet er niet toe. Het draait slechts om twee zaken: wil de persoon in kwestie de baan, en denkt hij het werk aan te kunnen? Het resultaat van deze onconventionele, baanbrekende aanpak is dat u hiermee gemotiveerd personeel binnenhaalt. Dat blijkt uit de positieve ervaringen bij dertien bedrijven in Nederland waar Open Hiring van start is gegaan, waaronder Chain Logistics.

In de praktijk
De werknemer die via Open Hiring start, heeft dezelfde rechten en plichten als zijn collega’s. Zijn arbeidscontract is hetzelfde als dat van andere werknemers in het team. Bij goed functioneren zet u zich in de werknemer perspectief te bieden op duurzame werkzekerheid. Als er begeleiding nodig is voor bepaalde werktaken, dan wordt die door het bedrijf gegeven zoals bij ieder ander. De medewerker krijgt volop de kans om te laten zien dat hij de baan aankan, maar als hij niet voldoet aan de eisen die het werk stelt, neemt u afscheid van elkaar. Andersom kan ook: als het goed gaat biedt de werkgever hem de kans om door te groeien.

Achtergrond
Start Foundation is als maatschappelijk ontwikkelaar continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Open Hiring is een innovatieve methode die dat mogelijk maakt. Het idee voor dit concept is ontstaan bij het Amerikaanse bedrijf Greyston, dat al 35 jaar mensen die moeilijk aan werk kunnen komen, op deze wijze aan een baan helpt. Vanwege dit succes besloot Start Foundation de aanpak geschikt te maken voor de Nederlandse arbeidsmarkt, om ook hier mensen die aan de zijlijn staan, een kans te bieden op een baan met duurzaam perspectief. Meer informatie via www.openhiring.nl.

Programma

  • 15.30 uur Welkom van Rob en officiële opening door Annemarie van Gaal met een interactieve sessie
  • Annemarie van Gaal presentatie over haar ervaringen, waaronder ‘de enveloppen aanpak’.
  • Doesje Fransen (lid Raad van Advies Chain Logistics)
  • 18.00 uur Afsluiting

We hebben geen plaatsen meer beschikbaar maar u kunt wel de livestream volgen!