Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Jij maakt het verschil!

15 mei 2019 @ 19:00 - 21:00

- Gratis

Jaap Bressers (1983) is een inspirerend en humoristische spreker die pakkende persoonlijke verhalen linkt aan uitdagingen in organisaties. Thema’s als omgaan met verandering, leiderschap en het vergroten van je toegevoegde waarde zijn onderwerpen waar hij vol passie over spreekt. Tijdens zijn presentaties weet Jaap als geen ander mensen te raken en inspireren om meer uit hun leven en werk te halen. Zijn boodschap: door net dat beetje anders te doen, kan ook jij het verschil maken. Dat is de kracht van het kleine.

Jaap heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen wat er in zit. Een carrière als topmanager ligt voor hem. Maar tijdens een vakantie in Portugal, Jaap is dan 21, verandert alles. Een frisse duik in zee eindigt met een hoge dwarslaesie. Jaap is voor de rest van zijn leven vanaf borsthoogte verlamd, kan zijn vingers niet meer bewegen en zit in een rolstoel. Dan beleeft hij zijn eerste Carlosmomentje.

Carlosmomentjes

Carlos is de verpleger die hem verzorgde in het Portugese ziekenhuis. Jaap: “Ik lag daar niet alleen in een vreemd ziekenhuis, maar vooral ook in een vreemd lichaam. Regelmatig werd ik ’s nachts in paniek wakker. Dan kwam er een verpleger die keurig alle apparatuur controleerde en weer wegging. Business as usual. Behalve broeder Carlos. Hij legde zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog gevoel had – en zei ‘it’s okay’. Hij stelde me gerust, ‘alleen maar’ door me te zien en zich in mijn situatie te verplaatsen. Hij zag me niet als het zoveelste duikslachtoffer, maar als Jaap.”

De kracht van het kleine

Met iets kleins het verschil maken, iets toevoegen, dat is een ‘Carlosmomentje’. De kracht van het kleine, noemt Jaap dit nu tijdens zijn optredens als spreker. “Ook jij kunt met kleine dingen een groot verschil maken. Gewoon door je echt in een ander te verplaatsen en diegene oprechte aandacht te geven. Door in feite alles wat je doet met aandacht te doen. Kost niets en levert veel op. Voor de klant, je collega maar zeker ook voor jezelf. Want kijken naar hoe je jouw toegevoegde waarde kunt vergroten, maakt het leven een stuk leuker.”

En wie denkt dat het alleen een zwaar verhaal wordt heeft het mis, Jaap trad jarenlang als cabaretier op in de Nederlandse theaters en die ervaring gebruikt hij graag om de zaal op het juiste moment heerlijk te laten lachen. Humor, emotie en inspiratie, dat is Jaap Bressers.

Jaap is ook de auteur van ‘Waar een wiel is, is een weg’, het best verkochte managementboek van 2015 en 2016, alsmede het succesvolle vervolg ‘De kracht van het Kleine’.