Gepubliceerd op: 27/10/2020

De perfecte omdoos voor glazen parfumflesjes

Voor de nieuwe vestiging van een bekend warenhuis voor home- & body-producten, verzorgt Chain Logistics o.a. de assemblage, opslag en distributie van 2 modellen parfumflesjes. De flesjes worden in de winkel gebruikt door consumenten, die er zelf parfum in mogen tappen. De logistiek dienstverlener uit Uden/Nijmegen helpt haar opdrachtgever op deze manier een nieuw concept in de markt te zetten.

Manager bedrijfbureau Tim Jansen is in zijn nopjes met de samenwerking:

“Sparren met Prokonpack heeft tot het beste eindresultaat geleid.”

Via verschillende leveranciers ontvangt Chain Logistics grote volumes flessen en pompverstuivers, die het bedrijf vervolgens assembleert en in kleinere hoeveelheden vervoert. Voor het verpakken en vervoeren van de flesjes heeft het familiebedrijf echter makkelijk handelbare verpakkingen nodig. Deze maatwerk verpakking moet de glazen flesjes behoeden voor breuk en schades en tegelijk bijdragen aan gestroomlijnde logistieke processen.

Om de beste verpakking te vinden nam het logistieke familiebedrijf contact op met Prokonpack en samen zijn we tot 2 omdozen met vakverdeling gekomen. Voor beide varianten bleek een Amerikaanse vouwdoos in B-golf karton met een vakverdeling de beste oplossing.

Eén model is voor 6 grote flacons van 100 ml en het andere voor 12 kleine flacons à 30 ml. Dankzij de vakverdeling worden de glazen flessen opgesloten in de verpakking, waardoor de kans op schades nihil is.