Gepubliceerd op: 15/09/2020

Voor Tyron Arvasia voelt Chain als een tweede thuis

In de rubriek ‘Maak kennis met’ maakt u kennis met de mensen achter de schermen bij Chain Logistics. Onze onmisbare medewerkers zorgen er samen voor dat uw logistieke opdrachten iedere dag weer in goede banen worden geleid.

Deze keer aan het woord: Tyron Arvasia, onze enthousiaste Voorman Productie.

“Het is voor mij alsof ik thuis ben, terwijl ik aan het werk ben.”

Toen Tyron zeven jaar geleden stopte met zijn studie Autotechnicus en thuis kwam te zitten, werd hij door vriend en Chain-collega Juul getipt om eens te bellen naar Chain Logistics. Hier zijn we namelijk altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Tyron kon dan ook direct langskomen en besloot te gaan werken op de assemblage-afdeling.

Hij vertelt: “Na een jaar hier te hebben gewerkt, ben ik toch weer teruggegaan naar school en voor applicatieontwikkelaar gaan studeren. Maar na school, in de vakanties en soms ook in de weekenden werkte ik nog bij Chain. Toen ik mijn opleiding had afgerond, besloot ik om hier vast te gaan werken.”

Tyron volgde een technische opleiding, maar koos toch voor een niet-technische functie op de assemblage-afdeling. Waarom spreekt deze functie hem zo aan? “Ik koos niet zozeer voor assemblage, maar meer voor het bedrijf. Ik kende het hier al, had leuke collega’s. De sfeer is hier gewoon goed en ik heb het naar mijn zin,” aldus Tyron.

Veelzijdige functie
In de afgelopen jaren werkte hij als bijrijder en na het halen van zijn rijbewijs ook als chauffeur. Daarnaast heeft hij ook in het magazijn van Chain gewerkt. Eind 2019 werd hem gevraagd of hij de functie van voorman wilde bekleden. Een uitdaging die hij graag aannam.

“Het draait veel om het sturen en ondersteunen van de mensen die in de assemblage werken. Ik boek producten, houd urenregistraties bij, voer kwaliteitscontroles uit etc.,” legt Tyron uit. “Ook zorg ik ervoor dat er productief gewerkt wordt en doelstellingen worden gehaald. Een afwisselende functie dus.”

Voor iemand die aan het werk is, is het soms lastig om te zien of hij of zij op de goede weg zit. Tyron loopt dan ook regelmatig de werkvloer op om zijn mensen inzicht te geven in hun werk en bij te sturen indien nodig. “Er zijn er een paar die meestal boven het target zitten, maar ook een paar die hier onder blijven. Maar dit komt dan meestal omdat ze het werk gewoon niet vaak doen. Ik ga dan iedere 1 tot 2 uur even langs om ze op de hoogte te brengen van hun vorderingen. Zo krijgen ze een beter inzicht in hun werkzaamheden en kunnen ze daar beter op inspelen.”

“Het is mooi dat iemand via Open Hiring nog een kans krijgt.”

Open Hiring
Aangezien Tyron Voorman Productie is, heeft hij veel te maken met medewerkers die via Open Hiring zijn begonnen. Open Hiring houdt in dat iemand wordt aangenomen zónder sollicitatieprocedure. Hij of zij kan per direct aan de slag. Wat vindt Tyron daarvan? “Ik vind het een mooi initiatief. Je werkt zo met veel verschillende soorten mensen. De personen die via Open Hiring binnenkomen, zijn vaak enorm gemotiveerd. Zij wíllen echt werken, een groot verschil met mensen die móéten solliciteren. Ja, sommigen zijn na een paar dagen alweer weg, maar bij anderen zie je dat ze echt goed bezig zijn en willen blijven. Mooi dat iemand zo nog een kans krijgt op een baan.”

Nieuwe pand
Dit jaar nog verhuist Chain Logistics naar een nieuw en groter pand. Deze verhuizing brengt verandering met zich mee, zo ook voor Tyron. “Er gaat zeker wat veranderen, maar wel in positieve zin. Ik ga mijn functie delen met Esko, die nu nog in Nijmegen zit. Zo kunnen we de taken onderling beter verdelen en op één dag nog veel meer voor elkaar krijgen dan nu.”

“Ook krijgen we meer ruimte, letterlijk en figuurlijk,” vervolgt hij. “We komen nu af en toe echt wel ruimte tekort in het magazijn. Meer ruimte zorgt er dus ook voor dat we beter kunnen ‘ademen’. Bijvoorbeeld bij het orderpicken, dat gaat straks veel gestructureerder. Dan kun je beter bij de stellingen en producten, dus gaat alles ook sneller. Goeie stappen dus voor de professionalisering van Chain.”

“We gaan altijd voor het beste voor onze klanten.”

Alles voor optimale klanttevredenheid
Chain Logistics heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Ook Tyron werkt altijd klantgericht. “Jazeker, we gaan altijd voor de beste resultaten voor onze klanten. Ik houd ze bijvoorbeeld altijd op de hoogte van de status. Ook als er iets niet goed gaat, er iets niet klopt of er vragen zijn, laat ik dat meteen weten. Alles om de klant 100% tevreden te houden,” licht hij toe. “Ik heb ook echt het idee dat onze klanten betrokken zijn en weten wat ze van ons kunnen verwachten. We zetten graag dat stapje extra voor ze.”

Chain als tweede thuis
Op de vraag wat Tyron nu zo aanspreekt binnen Chain Logistics, antwoordt hij: “Het voelt voor mij helemaal niet als werken … Het is alsof ik thuis ben, terwijl ik aan het werk ben. Ik blijf dan ook regelmatig nog even hangen na een werkdag. Het voelt voor mij veel minder als werken dan bij andere banen die ik heb gehad.”

“Daarnaast vind ik het mooi dat iedereen hier een kans krijgt,” vervolgt hij. “Wat je hiervoor gedaan hebt, maakt daarbij niet uit. Dat zie je ook bij het Open Hiring-principe. Ben je gemotiveerd en werk je hard, dan krijg je het vertrouwen.” Of hij wil en kan doorgroeien binnen Chain? “Ik vind van mezelf dat ik mijn huidige functie nog beter kan doen. Dus wil eerst dit perfect onder de knie hebben voordat ik verder kijk. Ik kan bijvoorbeeld nog groeien in het plannen van taken en medewerkers. Hierin word ik nu begeleid door Tim en dat werkt goed. Daarna zien we wel weer verder.” Voorlopig ziet Tyron zichzelf dan ook nog echt niet vertrekken bij Chain. En daar zijn we maar wat blij om!