Uncategorized

Gepubliceerd op: 07/07/2023

Chauffeurs Chain verzorgen transport van en naar 20 brouwerijen

Chauffeurs van Chain Logistics parkeren tegenwoordig hun vrachtwagen bij verschillende bierbrouwerijen in Nederland. Dat doet Chain voor UNWRAPP, een concept van Dock4 dat bierboxen samenstelt met een specifieke bierstijl.

Merijn van Loenen is medeverantwoordelijk voor het uitrollen van UNWRAPP: Hij vertelt: “Met UNWRAPP ontdek je zorgvuldig op smaak en kwaliteit geselecteerde bieren, ongeacht de grootte of de bekendheid van een brouwerij. We werken inmiddels al samen met twintig brouwerijen, waar we het bier direct laten ophalen.” Dat deze brouwerijen bieren maken die goed in de smaak vallen bij de consument, weet Merijn mede dankzij de populaire bierapp ‘Untappd’. In deze app waar bierliefhebbers cijfers aan bieren toekennen worden de bieren geselecteerd en door een vakpanel van biersommeliers beoordeeld.

Steeds een oplossing
Chain verzorgt het transport van de brouwerijen in Nederland naar een sociale werkplaats in België waar de blikken worden verpakt. Van daaruit gaan de bieren naar retailadressen in Nederland. Merijn zocht een transporteur die UNWRAPP vanaf de lancering in juli kan ontlasten. “De keuze voor Chain heeft alles te maken met een combinatie van goede prijzen en persoonlijke aandacht. De persoonlijke aandacht uit zich in meedenken met de klant: Chain kijkt waar onze behoefte ligt en vindt steeds weer een passende oplossing.”

Anticiperen op groei
Voordat Merijn aan de slag ging met UNWRAPP, werkte hij in commerciële functies voor verschillende brouwerijen. Het regelen van transport was nieuw voor hem. “Je staat er niet meteen bij stil dat maandelijks ook weer pallets geruild moeten worden. Dit soort terugkerende werkzaamheden pakt Chain straks direct op. Bij transport komt meer kijken dan alleen het ritje van A naar B.” Bijkomend voordeel noemt Merijn de portal waarmee Chain werkt. Hierin kunnen bedrijven straks orders plaatsen, die Chain verwerkt. “We starten klein, maar bij groei is het prettig om te weten dat een partij zoals Chain naast ons staat.”

Unwrappen
Grote verrassing van UNWRAPP is dat degene die het biertje drinkt, niet weet van welke brouwerij het komt. Elke box van UNWRAPP bevat bieren binnen één specifieke bierstijl. De geselecteerde bieren worden in de originele verpakking voorzien van een nieuw ‘jasje’ de wrapp. Hierdoor ontdekt de bierliefhebber zijn échte smaak, zonder invloeden van buitenaf. Na het proeven kan je het blik ‘unwrappen’ zodat het originele blik wordt onthuld. Dat kan bier uit de IPA box zijn, of straks in de herfst een bockbier. “Wij draaien de beleving om. Eérst smaak en kwaliteit, dan pas het merk en het verhaal achter het merk.”

Wilt u ook een nieuw concept naar de markt wil brengen en heeft u daarbij hulp nodig op het gebied van transport, assemblage of opslag? Of heeft u een logistiek vraagstuk dat u met ons wilt bespreken? Neem contact op met één van onze medewerkers, we helpen u graag verder.