Assemblage & Montage, Assembly, Direct Express, Distributie & Mailing, Document bemiddeling, Economy Express, Logistics, Pallet distributie, Postbezorging, Reintegratie, Specialties, Warehousing

Gepubliceerd op: 03/01/2017

Terugblik 2016 – Perspectief 2017

Met een goed gevoel kunnen we terugkijken op  2016. Onze doelstelling was om een solide basis te bouwen voor verdere groei. Daarin zijn we geslaagd en we zijn met diverse gemeenten in gesprek voor een derde Chain vestiging daar ter plaatse. De uiteindelijke keuze  voor een extra locatie zal bepaald worden op basis van een meerjarige samenwerking met die gemeente.

Persoonlijk heb ik een goed jaar achter de rug. Zo zijn er meerdere kansen en uitdagingen geweest waaronder:

 • TIP Project; Het TIP project is een initiatief van Wim Bens (Bens & Partners) met als doelstelling om logistieke bedrijven te koppelen aan studenten die de opleiding Logistiek en Economie volgen aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en hierdoor slimme dingen te bedenken waar de logistieke bedrijven gezamenlijk van kunnen profiteren. De meerwaarde voor studenten is dat men in groepsessies de stages kunnen doorspreken en hierdoor een bredere kijk in de keuken van diverse bedrijven krijgen.
 • Gestart met de Amsterdamse uitdaging; Dit is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Amsterdam, Nyenrode en de ImpactHub. In 2017 ga ik twee startende sociaal ondernemers begeleiden met kennisoverdracht en beschikbaar stellen van mijn netwerk.

Acties voor 2017:

 • Start vervolgopleiding Sociaal Ondernemen Nyenrode.
 • Meewerken in project opschaling Social Enterprises; Georganiseerd door Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.
 • Face-lift hoofdkantoor Uden
 • Start logistieke opleiding voor statushouders
 • Uitbreiden en vernieuwen wagenpark
 • Focus op automatisering binnen de transportplanning
 • Procesoptimalisatie warehouse
 • Automatiseren assemblageproces
 • Uitrol derde locatie

Sociale doelstelling

In 2016 hebben wij helaas minder mensen kunnen laten uitstromen dan voorgaande jaren. Het uitstroompercentage is nog steeds bovengemiddeld[1] hoog (70%), maar de instroom van kandidaten blijft vooralsnog uit. Dit komt mede door de lage instroom van kandidaten vanuit de gemeenten. Als andere belangrijke oorzaak zien we dat de wijziging van de participatiewet invloed heeft op de trajectvorm. Zo is het merendeel van de trajecten bestempeld als ontwikkeltraject waarbij uitstroom geen doelstelling meer is.

Wij van Chain zijn van mening dat onze toevoegde waarde nog steeds het meeste ligt bij het uitstroomrijp maken van kandidaten en hen zo een langdurige boost te geven voor hun carrière. We zijn dan ook gelukkig met de instroom van statushouders vanuit de gemeente Boxmeer en Landerd en hopen dit samen verder uit te bouwen. Aanvullend zijn we gestart met Werkfit-trajecten voor het UWV.

Ondanks de uitdagingen waar wij voor staan heb ik veel vertrouwen in 2017. Zo verwelkomen wij binnenkort een aantal nieuwe klanten, verwachten we veel van de verbeteringsslagen en rollen wij de Rockerfeller Habits methodiek verder uit binnen de organisatie. Dit alles met het doel om de juiste stappen te nemen om onze tien jaars doelstelling te realiseren.

Ik wens een ieder een geweldig 2017 in goede gezondheid en de energie en creativiteit om het verschil te gaan maken.

Rob Jansen

[1] Landelijk gem. Uistroom %

Cijfers Ministerie van SZ en werkgelegenheid 2013 – 30% van de bijstand hiervan 44% naar werk