Reintegratie, Specialties

Gepubliceerd op: 27/10/2017

Social Impact Lab | Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag heeft voor het 3e jaar op rij de Social Impact Lab georganiseerd. Tijdens deze ronde tafel gesprekken bieden ze sociale ondernemers de kans om via een versnelde weg samenwerkingsverbanden te creëren die lokaal direct meerwaarde opleveren.

Chain Logistics heeft 12 oktober 2017 aan het programma deel genomen om een vestiging in Den Haag te onderzoeken. Met de volledige steun van vanuit de Gemeente Den Haag bekijken wij de mogelijkheden om de dienstverlening die u van ons gewend bent daar ter plekke aan te bieden. Dit bestaat uit het logistieke totaalconcept, transport, pakket- en palletdistributie, opslag en assemblage. Al deze diensten bieden het platform om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te trainen en via deze weg hen klaar te stromen voor een reguliere baan in de regio Den Haag. Wij bedanken de Gemeente Den Haag voor de proactieve houding waardoor Sociale ondernemers zich gesteund voelen!

Het Social Impact Labs actieprogramma bestaat:

  • Tijdens het Social Impact Lab gaat een coalitie van experts (binnen en buiten gemeente) concreet aan de slag om de drempel(s) te verlagen voor een ondernemer die reeds een onderneming heeft buiten Den Haag om a.s.a.p. in Den Haag te starten met ondernemen;
  • 4 coalities werken parallel voor 4 verschillende ondernemers;
  • De 4 ondernemers zijn zorgvuldig geselecteerd en voorbereid om hieraan deel te nemen;
  • De coalitie per ondernemer is samengesteld op basis van de vragen, behoeften, ambities en bekende drempel(s) van de ondernemer om te kunnen starten. Iedere ondernemer is anders;
  • Het Actieprogramma Sociaal Ondernemerschap faciliteert dat de coalities structureel (voorafgaand, tijdens en na het event) hun ervaring, netwerk en tijd inzetten om de ondernemer a.s.a.p. te laten starten met ondernemen in Den Haag.

Hieronder diverse foto’s van de geslaagde bijeenkomst:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Jansen @ rob.jansen@chain-logistics.nl