Gepubliceerd op: 15/11/2022

Na ruim 30 jaar maakte Rob een overstap in de wereld van logistiek

In het laatste kwartaal van 2022 verwelkomde Chain Logistics een nieuwe collega: Rob van der Meijden. Hij voegde zich bij het team als Business Development Manager. Zijn eerste indruk is goed: “Ik ben hier in een warm bad beland.”

Maar liefst 31 jaar werkte Rob bij zijn vorige werkgever Kusters Bedrijven uit Eindhoven. Toen kwam het moment dat de 53-jarige Eindhovenaar op zoek ging naar een bedrijf waar hij nog verder kon doorgroeien. Bij Chain Logistics liggen voor hem meer dan voldoende uitdagingen. “Je merkt dat men hier openstaat voor de uitbreiding van diensten en faciliteiten. Op het gebied van Warehousing, Transport en Assemblage heeft Chain Logistics een mooi aantal klanten, maar we kunnen er nog een paar aan dat rijtje toevoegen.”

Uitbreiden van je netwerk

Ook ziet Rob dat de binnenkomende aanvragen op de afdeling Transport nog beter gestructureerd kunnen worden. “Ik ga de markt op voor het vinden van meer ‘eigen klanten’ voor wie wij de zendingen mogen transporteren. Uiteraard mogen zij ook goederen in ons warehouse plaatsen. Op die manier kunnen we gezamenlijk ons netwerk uitbreiden.

Altijd in de logistiek gebleven
Het aanspreken en binden van nieuwe klanten leerde Rob als jonge twintiger in het verkopen van boekabonnementen, waarvoor hij bij mensen langs de deur ging. “De perfecte leerschool. Net voordat ik hoofdvertegenwoordiger kon worden, kwam ik de grondlegger van Kusters Bedrijven tegen. Ik kon aan de slag als transportplanner. Die kans besloot ik te pakken. Daarna ben ik altijd in de logistiek gebleven.”

Groot project
Ruim 31 jaar in de wereld van logistiek hebben hem een waardevolle tijd opgeleverd. Rob werkte zich op naar verschillende functies en haalde eind jaren negentig een groot project binnen waar hij nog altijd met trots op terugkijkt. “Als relatief klein bedrijf werden we preferred supplier voor Audi Volkswagen. Voor deze opdrachtgever mochten we 85 procent van de Supply Chain organiseren wat betreft de lichtreclames. Dat betrof het hele traject: van het ophalen van de lichtreclames bij de producenten in Europa tot de levering bij de montagedealers.”

Goed gesprek in een tank
Het was tijdens een bezoek aan de militaire basis in Oirschot dat hij zittend onderin een tank van Defensie in gesprek raakte met Rob Jansen. Al pratend verkenden de heren de mogelijkheid om Rob bij Chain Logistics aan de slag te laten gaan als sales manager. Aanvankelijk had hij niet de drang om weg te gaan bij zijn huidige baan, maar later begon het toch te kriebelen. Een grote afstand hoeft Rob niet af te leggen naar zijn nieuwe werk. “Het is 25 minuten vanuit Eindhoven. Daar woon ik al mijn hele leven.”

Ze zien een collegiaal team
In zijn nieuwe rol is Rob volop het netwerk van Chain Logistics aan het uitbreiden. “We streven niet naar kortstondige relaties met klanten, maar juist naar de langdurige. Dat past ook beter bij mij, ik heb niet voor niets 31 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt.” Klanten horen van Rob waar Chain Logistics voor staat. “We verkopen alleen wat we waar kunnen maken en nodigen bedrijven uit een kijkje bij ons te nemen. Op het moment dat bedrijven hier over de vloer komen, zien ze een collegiaal team. De fijne sfeer die hier hangt, valt hen direct op.”