Assembly, Logistics

Gepubliceerd op: 29/09/2021

Chain Logistics verwondert 250 bezoekers tijdens openingsweekend

Bij Chain Logistics keken we er al lange tijd naar uit: de opening van het nieuwe bedrijfspand en het vieren van ons inmiddels 21-jarig bestaan. Twee dagen stonden in het teken van kennis delen, elkaar ontmoeten en je verwonderen. Directeur Rob Jansen vertelt dat vooral vrijdag een spannende dag was. Alles werd immers op camera vastgelegd. 34 ondernemers namen plaats in een zaal bij Chain Logistics waar Annemarie van Gaal de officiële opening verzorgde. Nog eens 12 ondernemers keken vanuit een aparte ruimte live mee.

Livestream van de opening op 24 september

Open hiring 2.0
Annemarie vertelde tijdens een interactieve sessie over de ‘enveloppen aanpak’. Die aanpak heeft alles te maken met open hiring 2.0, waarbij iedere willekeurige geïnteresseerde in een wat zwaardere functie een business case kan uitwerken die door een bedrijf is opgesteld. De persoon achter de envelop met het beste voorstel, wint de positie binnen het bedrijf. Daarbij draait het om motivatie en kunde in plaats van opleiding en CV.  “Een verdergaande aanpak die we bij Chain Logistics ook willen gaan ontdekken.”

Groot, groter, grootst
Na afloop van de sessie was er in een groots opgezette tent een champagne moment. Terugblikkend zegt Rob: “Je kunt van alles organiseren, maar een evenement als dit wordt pas een succes als mensen de moeite nemen om deel te nemen.” De opkomst was groots, want een dag later kwamen nog eens ruim tweehonderd mensen een kijkje nemen in het nieuwe pand. Het pand waar iedereen sinds 1 maart al veel over had gehoord, maar dat nog lang niet door iedereen in het echt was bewonderd. Het pand aan het Jagersveld kent onder andere twee magazijnen van ieder 1800 vierkante meter. Daarmee heeft het zeven keer zoveel capaciteit als het vorige pand. Dankzij vier nieuwe laad- en losdocks hoeven vrachten niet langer met een heftruck te worden geladen en gelost. Onder de indruk waren de bezoekers ook van de assemblageafdeling, die met 500 vierkante meter vier keer zo groot als de vorige.

Sfeer
“Mensen vertelden ons dat we echt stappen hebben gemaakt de afgelopen jaren.” De aanwezigheid van drie verschillende food trucks, een ijscowagen en natuurlijk de zon, maakten van het feest ook op zaterdag een succes. “De sfeer was ontzettend ongedwongen.”

Cadeau
Al voor de opening kregen Rob en zonen Tim en Rik uit handen van hun collega’s een cadeau: een logo opgemaakt uit afbeeldingen van medewerkers, het wagenpark en de panden van de afgelopen twintig jaar. Dit schilderij hangt nu in de vergaderzaal. “Daar heeft het echt een prachtige plek gekregen. We kijken terug op een mooi weekend en zijn dankbaar voor de lovende berichten die we van de bezoekers hebben teruggekregen.”