Assemblage & Montage, Assembly

Gepubliceerd op: 02/02/2016

Maak kennis met: Adrie van der Linden

Beste lezer, velen van u zijn reeds jaren klant en partner van Chain Logistics. Veelal dagelijks heeft u contact met een van de medewerkers van Chain en toch zijn sommige van ons nog onbekend bij u en uw collega’s. In het artikel ‘Maak kennis met’ kunt u de komende maanden kennis maken met de mensen achter de schermen. Onze medewerkers die er samen voor zorgen dat uw opdrachten elke dag in goede banen worden geleid.

Dit is deze week Adrie van der Linden, meewerkend voorman op de assemblageafdeling te Uden.

Hoe ben je bij Chain terechtgekomen? En hoe lang werk je al bij Chain?

Ik werk nu enkele maanden bij Chain en ik ben hier terechtgekomen via de gemeente Uden. Via een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst waarin reïntegratietrajecten werden voorgelegd, had ik de keuze uit een zevental projecten. Over mijn keuze voor Chain hoefde ik gezien mijn logistieke achtergrond, niet lang over na te denken. Ik heb ruim 35 jaar in de logistiek gewerkt en ben dan ook blij dat deze kans zich voordeed.

Je bent werkzaam als meewerkend voorman op de assemblage afdeling in Uden. Kun je vertellen welke werkzaamheden je zoal doet en hoe je dag er uit ziet?

Elke ochtend maak ik samen met mijn collega Marta de planning voor die dag. Hierbij houden we rekening met het aantal beschikbare uren, de looptijd van de projecten en de urgentie hiervan. We beoordelen welke werkzaamheden bij welke personen passen. Hierbij letten we met name op de fysieke belasting zodat bijvoorbeeld iemand die slecht ter been is alle benodigdheden voor een project binnen handbereik heeft om zo overbelasting te voorkomen. Na het inplannen van de projecten gaan we met z’n allen aan de slag. Gaandeweg de dag let ik op de productiviteit en stuur ik bij, daar waar nodig is. Daarnaast bewaak ik de kwaliteit middels steekproeven en meld ik producten gereed en zet deze klaar voor transport.

“Gezonde werkdruk ervaar ik als prettig en ik voel me verantwoordelijk voor een goed resultaat.”

 

Wat vindt je leukst aan je werk? En wanneer is een dag bij Chain, een geslaagde dag voor jou?

Ik vind het leuk om in teamverband te werken. Het snel schakelen, het afronden van projecten binnen de tijd die er voor staat, of liever nog net iets sneller, om zo samen de verwachtingen van de klant te overtreffen.

Daarnaast vind ik de variatie erg belangrijk. Wij assembleren tal van verschillende producten welke allemaal weer aan andere eisen moeten voldoen, waar andere gereedschappen voor nodig zijn en die ook nog eens allemaal een andere deadline hebben. Deze gezonde werkdruk ervaar ik als prettig en ik voel me verantwoordelijk voor een goed resultaat.

Chain is een bedrijf waar altijd iets gebeurd en waar we continu willen verbeteren. Welke recente verandering heeft een positieve invloed gehad op jouw werkzaamheden en waarom?

Er is nieuwe projectdocumentatie ontwikkelt waarin het in één oogopslag duidelijk is welk product er gemaakt moet worden, welke componenten er nodig zijn en waar we deze kunnen vinden. Daarnaast maakt het benodigde tijd en verwachte productiviteit snel inzichtelijk. Dit levert flinke besparingen op in tijd die bijvoorbeeld weer besteed kan worden aan het uitvoeren van extra kwaliteitscontroles.