Logistics, Warehousing

Gepubliceerd op: 20/06/2023

“Je krijgt hier de vrijheid om je werk goed uit te voeren”

Vertrouwen en de bevestiging krijgen van zijn werkgever dat hij zijn werk goed doet. Dat vindt Jimmy Alferink (34) het allerfijnst aan zijn baan in het warehouse van Chain Logistics. In het najaar van 2021 startte hij met het wegzetten van pallets en het rijden met de reachtruck. Dat laatste was nog even wennen, want in zijn vorige werk was Jimmy gewend op een heftruck te stappen.

Zo’n reachtruck bestuur je net even anders dan een heftruck. In de eerste plaats zit je andersom in de stoel. Ook bevindt de vork zich rechts van je. Inmiddels weet Jimmy niet beter. Toen hij bij zijn vorige werkgever alleen 32 uur per week kon werken en geen 16 uur, besloot Jimmy verder te kijken naar een nieuwe baan. Een paar jaar geleden werd hij vader en de combinatie tussen thuis zorgen en buiten de deur werken bevalt hem goed.

Jimmy aan het werk in het warehouse

Uit mijn woorden komen
Bij het uitkijken naar een nieuwe baan schakelde hij de hulp in van een jobcoach. Daar heeft hij veel baat bij gehad, want zelf de telefoon oppakken en vragen stellen, vindt hij soms lastig. “Als ik eenmaal weet dat iemand op mijn telefoontje zit te wachten en de tijd voor me neemt, kom ik beter uit mijn woorden.”

Ik kan hier mezelf zijn
Waar Jimmy in het begin nog wat gespannen was tijdens zijn eerste bezoek aan Chain Logistics, veranderde dat al snel nadat hij een aantal keer met directeur Rob Jansen had gesproken. Het picken van orders en het lossen van vrachtwagens vindt Jimmy prima werkzaamheden, nog veel liever neemt hij plaats achter het stuur van de reachtruck. Dat doet hij onder de leiding van Rik Jansen, samen met zo’n zeven collega’s. “Op het moment dat je start met rijden, weet je precies wat van je wordt verwacht. Van Rik krijg ik ook de vrijheid mijn werk naar eigen inzicht uit te voeren. Hij vertrouwt erop dat ik het kan en dat het goed gebeurt. Dat is een fijne manier van werken. Ik kan hier mezelf zijn en voel me helemaal op mijn gemak.”

Hier word je minder afgeleid
Jarenlang werkte Jimmy in een bouwmarkt. Vijftien jaar om precies te zijn. Het werk in de bouwmarkt deed hij met veel plezier. Dat hij niet langer tussendoor aangesproken wordt door bezoekers van de winkel, ervaart hij als een prettige bijkomstigheid. “Je wordt niet steeds afgeleid als je lekker bezig bent met je werk.”

Epilepsie
Als tiener kreeg Jimmy twee keer te maken met een epileptische aanval. Die zijn daarna niet meer teruggekomen, maar de kans dat het nog eens gebeurt, is er altijd. Het is de reden dat Jimmy via de Wajong-regeling bij Chain Logistics aan de slag ging. Nu reist hij twee dagen per week vanuit zijn woonplaats Cuijk naar Uden. Het besef dat hij bij eventuele problemen of zorgen bij Rik kan aankloppen, doet hem goed. “ Ik kan echt alles tegen hem zeggen en altijd bij hem aankloppen. Natuurlijk moet ik soms even wachten, het kan hier heel druk zijn”, zegt Jimmy met een knipoog. Tevreden sluit hij af: “Ik heb het hier prima naar mijn zin en hoop hier nog lang mee te mogen draaien.”

Ben je ook enthousiast geworden over werken bij Chain? We hebben regelmatig vacatures, dus houd onze website en social media in de gaten. Op deze pagina vind je een overzicht van de vacatures die op dit moment openstaan.