Assemblage & Montage, Assembly

Gepubliceerd op: 19/05/2020

Investeren in tijden van crisis? Chain doet het.

Dat het coronavirus veel vraagt van ondernemend Nederland is een feit. Maar gelukkig biedt deze crisis bedrijven ook kansen. Ook voor ons. Zo kochten we onlangs zelfs een nieuwe bundelpacker. Een investering waarmee onze capaciteit ruimschoots is verhoogd.

Het besluit tot aanschaf van deze nieuwe machine, volgde nadat wij aan de slag mochten met het ompakken van kratten speciaalbier voor De Kikvorsch, een Nederlandse speciaalbierimporteur. Door de sluiting van de horeca koopt de consument zijn bier voornamelijk in de supermarkt. Hierdoor nam de vraag vanuit de retail naar 12-packs enorm toe. Om aan deze grote vraag te kunnen blijven voldoen, werd het voor De Kikvorsch noodzakelijk om een externe partij in te schakelen en zo de capaciteit op te schroeven. Omdat Chain al jarenlang andere werkzaamheden uitvoert voor De Kikvorsch, was de keuze voor ons snel gemaakt.

“Aangenaam verrast was ik toen Rob uit eigen initiatief kwam met het voorstel om in deze toch onzekere tijd te investeren in tweede machine. Dit getuigt van geloof in zijn manier van zaken doen en zijn passie hiervoor.”
– Richard van Duivendijk, Algemeen directeur De Kikvorsch

Naast de sluiting van de horeca veroorzaakte het coronavirus ook een verschuiving van het drinkpatroon. De consument drinkt minder pils (een product dat je met je vrienden samen drinkt) en meer speciaalbier, als verwenmomentje voor zichzelf. Kortom: nóg meer reden om 12-packs te produceren! Met onze huidige bundelpacker was dit al geen enkel probleem. Op dit moment verpakken we 18 pallets met 90 bundels 12-packs per dag. En met onze nieuwe, nog snellere machine wordt dat alleen maar meer, namelijk minimaal het dubbele!

Spannend om nu te investeren? Ja zeker, maar wij zwemmen altijd al graag tegen de stroom in. Júíst nu is het belangrijk om een blik vooruit te werpen en met een positief beeld naar de toekomst te kijken. En als dat vraagt om een investering als deze, dan doen we die maar al te graag.

Meer weten over de mogelijkheden van de bundelpacker voor uw bedrijf en product? Bel ons 0413 – 33 02 88