Gepubliceerd op: 10/02/2022

“Goede sfeer en leuk werk: een topcombinatie!”

Na vijf maanden stage bij Chain Logistics kruipt de 19-jarige Bas van der Zanden in februari terug in de schoolbanken. Sinds september bracht hij in Uden theoretische kennis in de praktijk. Dat deed hij in het warehouse, waar hij lekker veel verantwoordelijkheid kreeg. “Als je op school een palletwagen ziet, weet je nog niet welke werkzaamheden daar allemaal bij komen kijken.”

De standaard werkzaamheden in een warehouse kende Bas wel. Het in- en uitslaan van orders bijvoorbeeld. Tijdens zijn stage leerde hij ook werken met een warehouse management systeem (wms). De theoretische kennis doet hij straks weer op in zijn derde leerjaar van de opleiding Manager Transport & Logistiek, aan het Summa College in Eindhoven.

Veel meer dan hij zichzelf had kunnen bedenken, bleken alle ordergegevens van waarde voor een klant. “Dat geldt voor de kleinste stukjes tekst. Hoeveel stuks je van ieder product hebt, moet je precies kunnen zien. Je kunt niets missen. Is iets niet van top tot teen in orde, dan kunnen fouten worden gemaakt.”

Werken met kostbare goederen
Bas haalde veel voldoening uit werken met fijne, kostbare goederen. Hij houdt nu eenmaal van netjes werken. Met een Playstation bijvoorbeeld, ga je extra voorzichtig om. “Ik werkte inderdaad het liefst met duurdere producten. Iedereen houdt zo goed mogelijk rekening met dit soort goederen.”

Het goede voorbeeld
Tijdens zijn stage merkte Bas al snel dat goede informatievoorziening aan medewerkers essentieel is. Voor die informatievoorziening zorgde hij zelf ook. “Je wilt het goede voorbeeld geven.” Op het moment dat pallets binnenkomen, mag Bas ze lossen. Vanaf de Expeditie verhuizen de goederen naar de stellingen, waar Bas de orders pikt. “Vaak worden de goederen dezelfde dag nog opgehaald. Dan wordt een pallet om 8.00 uur gelost en om 10.00 vertrekt hij weer. Een strakke tijdsplanning vraagt om gestructureerd werken.”

In de zomer van 2021 startte Bas zijn zoektocht naar een stage. Lang duurde die zoektocht niet. “Ik kreeg meteen een reactie nadat ik een mailtje had gestuurd. Of ik langs wilde komen. Ja natuurlijk!” Bas had een positief gesprek met Rik en Jules en kon na de zomervakantie beginnen in het warehouse.

Bas van der Zanden

Orderpikken
In het warehouse werkt hij nu voor een teamleider. In de week dat Bas begon, was Rik nog op vakantie. Dat maakte gelukkig niet uit voor de begeleiding. Nieuwsgierig was Bas vooral naar het systeem achter orderpikken. “Hoe worden orders van onderaan tot boven in het systeem verwerkt. Dat wilde ik weten.” Het verwerken van een order ging hem eenvoudig af. Komt er een foutmelding bij kijken, dan heb je er wel wat extra werk aan. Wanneer je tien pallets moet pikken volgens de piklijst en je ziet er maar negen te staan, dan moet je gaan zoeken.”

Verbetervoorstellen
In één van Bas zijn schoolopdrachten stond dat hij met twee verbetervoorstellen moest komen. Het was Bas al opgevallen dat in het warehouse meerdere pallets met privé spullen stonden opgeslagen. Dat kon anders, dacht hij. Daarop werd voor de pallets met bijvoorbeeld kerstversiering een andere plek gezocht. Ook zorgde Bas voor nog meer structuur in het warehouse met het specificeren van vakken. Met het aanbrengen van belijning weten medewerkers straks nog beter waar ze wat kunnen vinden.

Topcombinatie
Ook mocht Bas de vaardigheid van leidinggeven opdoen. Dat ging hem gelukkig goed af. Die ervaring neemt hij straks mee naar een volgende stage. Tijdens zijn stage bij Chain Logistics kon Bas de sfeer op de werkvloer erg waarderen. “Je wordt hier meteen goed opgevangen. Als het werk dan ook nog eens goed bevalt, heb je een topcombinatie.”

Zoek jij nog een stage en wil jij net als Bas aan de slag bij één van de logistieke afdelingen van Chain Logistics? Laat het ons weten. Samen met jou kijken we wat mogelijk is.

Direct solliciteren