Gepubliceerd op: 03/02/2022

Verrassende stappen zetten bij Chain Logistics

Bart van Bussel (23) reed eerst goederen van A naar B als chauffeur bij Chain Logistics. Nu werkt hij als planner.

Na het in ontvangst nemen van zijn diploma Applicatiebeheer werkte Bart een jaar als applicatie ontwikkelaar. Een uitzendbureau bracht hem in contact met Chain Logistics. Hij kon beginnen als chauffeur in de logistiek, een heel andere wereld dan waar hij vandaan kwam. Bart besloot de sprong te wagen en nam plaats achter het stuur van één van de vele wagens van Chain Logistics. De 25 kilometer die hij iedere dag moest overbruggen tussen zijn huis en Chain Logistics in Uden, nam hij graag voor lief. Na een tijdje behaalde hij zelfs zijn groot rijbewijs.

Druk en hectisch
Daarna maakte hij de switch: Bart kon beginnen als planner. Het werk geeft hem veel voldoening: het is lekker druk en hectisch. Het rijden mist hij af en toe nog. “Je wist precies hoe je dag eruit ging zien, dat is soms ook fijn.”

Nieuw TMS
Dankzij zijn kennis over applicatieontwikkeling maakte Bart al verschillende programma’s voor Chain Logistics waarmee processen worden geautomatiseerd. Samen met zijn collega Jules werkt hij nu met een nieuw Transport Management Systeem (TMS). Daar moesten ze allebei nog mee leren werken, maar collega Frank heeft hen alles uitgelegd.

Praktijkkennis
“Nu we werken met het nieuwe TMS, is de planning overzichtelijker. Klanten krijgen nog meer informatie over hun goederen en kunnen straks zelfs live meekijken wat met hun zending gebeurt.” Ook de board computers van de chauffeurs van Chain Logistics werken op het nieuwe systeem. Doordat Bart zelf vrachtwagen heeft gereden, valt hem sneller op wat wel of niet werkt. “Soms klinkt iets goed op papier, maar weet je dat het in de praktijk anders uitpakt.”

Vertrouwen
Bart heeft bij verschillende bedrijven gewerkt. Niet eerder ervaarde hij een open bedrijfscultuur zoals bij Chain Logistics. “Hier geldt een open deur beleid. Je kunt je verhaal altijd kwijt, wanneer je dat wilt.” De jonge planner merkt ook dat zijn collega’s en hij worden vertrouwd in het werk dat ze doen. Niemand kijkt hen op de vingers. “Mocht iets niet goed gaan, dan vertrouwen ze erop dat je aan de bel trekt.”

Bart van Bussel


Voldoening
De 25 kilometer die hij dagelijks aflegt van zijn huis naar Uden, overbrugt Bart graag. “Iedere dag is anders. Steeds ligt er weer een uitdaging in het aansturen van de chauffeurs.” Ook het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU heeft effect op het werk van Bart. “De douane trekt vaak zijn eigen lijnen in het papierwerk.” De optelsom van kleine zaken die nog geregeld moeten worden, geeft Bart voldoening in zijn werk. Het aansturen van medewerkers was nog nieuw voor Bart toen hij als planner begin. “Ik ben in een aansturende functie gevallen zonder ervaring. Dat was even wennen, maar ik ben goed geholpen.”

Persoonlijk contact
Bart denkt dat klanten de persoonlijke benadering van Chain Logistics waarderen. “Een klant die belt, kennen we direct bij naam. Er is open en gezellig contact, bijna alsof je met een vriend in gesprek bent. Bij een groot transportbedrijf wil dat nog weleens anders zijn, klanten weten dan minder goed wat er met hun spullen gebeurt.” Klanten plaatsen orders steeds vaker via het online portaal. Toch heeft Bart op een drukke dag vaak wel veertig klanten aan de telefoon. “Heeft een klant bijvoorbeeld een trailervracht die in één dag moet worden verwerkt, dan bespreken we meteen de mogelijkheden en geven we een terugkoppeling.”

Toekomst
Pas 23 jaar oud en nu al vervult Bart de rol van planner op een logistieke afdeling. Weet hij al wat hij op lange termijn wil doen? Daar heeft hij al wel over nagedacht: “In de toekomst wil ik mijn eigen transportbedrijf runnen. Of vestigingsmanager binnen Chain Logistics worden.” Lachend zegt hij: “Voor het verwezenlijken van die plannen heb ik gelukkig nog alle tijd.”

Zie jij net als Bart een carrière bij Chain Logistics met doorgroeimogelijkheden wel zitten? Laat het ons weten. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.

Direct solliciteren