Gepubliceerd op: 15/11/2022

Groen bezorgd: Post van Chain Logistics arriveert per fiets bij de klant

U kunt uw poststukken natuurlijk door Post NL laten bezorgen. Maar samenwerken met een lokale partij die zendingen per fiets duurzaam naar de plek van bestemming brengt, is nog veel beter. Dat vindt ook Chain Logistics. Tim Jansen vertelt: “Groenbezorgen uit Uden brengt onze pakketten en poststukken op een groene manier tegen concurrerende prijzen naar de klant. Samenwerken voelde voor ons vanzelfsprekend.”

Begin 2018 startte Groenbezorgen met pakketten bezorgen en inmiddels stappen dertig mannen en vrouwen dagelijks op één van de fietsen van het groene peloton. Met het op de fiets vervoeren van zendingen, voorkomt het bedrijf in 2022 maar liefst 100.000 autostops per jaar. Chain Logistics werkt sinds 2021 met de eigenaren samen. Dat zijn tweelingbroers Ruud en Thijs Alofs.

Zou het haalbaar zijn?
Ruud had destijds het idee, zijn broer sloot zich al snel bij hem aan. “Ik dacht niet perse een gat in de markt te hebben gevonden. Ik wilde mijn hart volgen en vond fietsen super leuk. Ik was benieuwd of een fietskoerierbedrijf in de regio Uden/Veghel haalbaar zou zijn en besloot  simpelweg te starten.” Inmiddels levert Groenbezorgen pakketten over de hele wereld, dankzij vele samenwerkingen met partners ter plaatse.

Tim: “Kijk, onze palletzendingen kunnen we natuurlijk niet per fiets laten vervoeren. Maar het bezorgen van pakketten en poststukken die we vroeger aan een pakketdienst overdroegen, haalt Groenbezorgen nu bij ons op. Zo gaat het magazine Chef’s Culinair dat wij verpakken, iedere maand via de fietskoeriers van Groenbezorgen naar vierhonderd adressen in Nederland.”

Alles rondom Uden/Veghel per fiets
Aan het einde van de dag arriveren de opgehaalde pakketten en poststukken op een landelijk sorteercentrum, via een bestelbus die op groen gas rijdt. De volgende dag wordt het bezorgd. Alle afstanden tussen Uden en Veghel leggen de koeriers van Groenbezorgen af op de fiets. Wat niet haalbaar is op de fiets, besteden ze uit aan Cycloon, een ander fietskoerierbedrijf. En het werkt ook andersom. Ruud: “In opdracht van Cycloon bezorgen we bijvoorbeeld een pakket dat vanuit Groningen bij ons in Uden arriveert.”

Naast Chain Logistics rekenen nu nog 160 andere bedrijven uit Uden en Veghel op de fietskoeriers van Groenbezorgen. Daaronder bevinden zich ook veel apothekers, medicatie is een zending die uitstekend per fiets naar mensen kan worden gebracht.

Verpakken en per fiets bezorgen
Wat belooft de toekomst voor de bedrijven onderling? Een nog intensievere samenwerking, verwacht Tim. “Op het gebied van sociaal ondernemen liggen nog meer mogelijkheden. Op de vestiging van Chain Logistics kunnen we pakketten en poststukken verpakken en via de fietskoeriers van Groenbezorgen op de plek van bestemming laten komen. Vooral voor webshopzendingen is zo’n samenwerking heel geschikt.”

Derde pand in Oss
Groenbezorgen heeft alvast iets om naar uit te kijken: 1 december opent in Oss de derde locatie, na Uden en Veghel. Ruud sluit af: “We zijn absoluut ambitieus maar kijken geen vijf jaar vooruit. We doen waar we goed in zijn: klanten ontzorgen en de achterdeur dichthouden.”

Wilt u pakketten en/of poststukken ook op een groene en duurzame manier laten bezorgen? Stuur een berichtje naar sales@chain-logistics.nl, bel naar 088-1115200 of kom langs op onze locatie.