Gepubliceerd op: 29/11/2021

Eric van Schagen, CEO Simac en Rob Jansen over hun bedrijfsopvolgers binnen de familie

Een bijzonder gesprek over de kracht van familiebedrijven en de toekomst. Rob Jansen, onze directeur in gesprek met Eric van Schagen, CEO van Simac Techniek NV. De CEO’s zijn allerminst zorgenvrij rondom hun ‘gedroomde’ bedrijfsopvolgers binnen de familie. Opvolging is mensenwerk, weten zij. Het draait om motivatie, kwaliteit en momentum. Garanties voor succes? Die worden niet gegeven.

Eric nam in 1991 het roer over van zijn vader, die het bedrijf in 1971 oprichtte. Het kunstje van destijds wordt herhaald als over een jaar of twee Erics oudste dochter, zoon en neef, die nu al in de directie zitten, het stokje overnemen. Rob Jansen geeft zichzelf nog een jaar of zes, en dan trekt ook hij zich terug uit het bedrijf dat nu 85 FTE’s telt. Na de overdracht zal hij plaatsmaken voor zijn twee zonen, die nu in het management zitten. 

Dit gesprek verscheen in de 2e uitgave van WATT Magazine. Een initiatief van 24 uur in bedrijf. Wil je een exemplaar van WATT Magazine ontvangen? Dat kan! Je kunt het aanvragen via: www.watt-media.nl.
Download artikel >

Foto: Eddie Mol
Redacteur: Ronald Frencken