Direct Express, Distributie & Mailing, Document bemiddeling, Economy Express, Logistics, Pallet distributie, Postbezorging, Specialties, Warehousing

Gepubliceerd op: 01/07/2016

Chauffeursbijeenkomst 2016

Afgelopen maandag heeft bij Chain Logistics de jaarlijks terugkerende chauffeurs-bijeenkomst weer plaats gevonden. Maandag 27 juni was het weer tijd om onze chauffeurs alert te maken op de belangrijke rol die zij vertegenwoordigen binnen Chain Logistics.

 

Aftrap Rob Jansen

Rob Jansen bezorgde de avond een vliegende start door iedereen bij te praten over de ontwikkelingen in de afgelopen periode maar ook de plannen voor de komende maanden. Belangrijke onderwerpen als het testen met Mendrix Mobile, een mobiele applicatie om zendingen real-time af te melden en het meten van het brandstofverbruik.

 

Schadepreventie – Centraal Beheer

Vervolgens werd er door Maarten van Bergen van Centraal Beheer een presentatie gehouden over schadepreventie. Begeleid door een interactieve powerpoint presentatie waarin met cijfers en praktijkvoorbeelden snel duidelijk werd gemaakt wat de daadwerkelijke impact is van de schade, zowel financieel als voor het imago en natuurlijk voor de klant. De chauffeurs kregen de mogelijkheid om hun ideeën en opmerkingen te noteren. Dit initiatief werd goed ontvangen en heeft voor goede input gezocht. Met deze informatie zetten wij samen met hen verbetertrajecten in die bijdragen aan het voorkomen van schades en zo aan de verkeersveiligheid.

 

5S – Orde en netheid

Ter afsluiting is er door Gerrit Zijlstra een presentatie gegeven over 5S. Dit is een methodiek om je werkplek, in dit geval de auto, te organiseren, te onderhouden en, nog belangrijker, hoe dit te borgen. Het belang hiervan werd snel duidelijk doordat de chauffeurs van Chain met verschillende auto’s rijden en er direct hinder van ondervinden als een collega zijn koffie kopje niet heeft opgeruimd. Kortom, een belangrijk onderwerp wat ieders aandacht verdient.

Al met al is het een onderhoudende avond geweest waarin veel is opgestoken. Het bewust zijn van de consequenties van je acties draagt direct bij aan een professionele werkomgeving en uitstraling.

Wij bedanken Maarten van Bergen en Gerrit Zijlstra voor de tijd en aandacht die zij hebben gestoken in het ondersteunen van Chain Logistics in deze processen. Tot volgend jaar!