Gepubliceerd op: 30/08/2022

“Op deze afdeling leer ik elke dag”

In eerste instantie stapte Brim Franssen (29) als chauffeur binnen bij Chain Logistics. Dat was aan het begin van 2017. Daarna bood hij versterking op de afdeling Transportplanning. Nu heeft Brim een nieuwe functie bij Chain Logistics, als voorman op de afdeling Assemblage. Daar heeft hij het samen met collega Tyron uitstekend naar zijn zin. “Ze vroegen me of ik openstond voor deze overstap. Het leek me meteen interessant.”

Na het afronden van zijn vmbo-opleiding, klom Brim een aantal keer bij bedrijven achter het stuur van busjes en bakwagens. Het werkende leven beviel hem meteen goed. Inmiddels is hij heel wat ervaring rijker. “De overstap naar de afdeling Transportplanning leek me interessant omdat je op deze manier meerdere kanten van het bedrijf ziet. Maar van het reilen en zeilen van de afdeling, wist ik nog niks.”

Elkaar ondersteunen
In zijn nieuwe functie leert Brim daarom nog volop. Collega Tyron draait al wat langer mee op de afdeling Assemblage en ondersteunt Brim waar nodig. “We vullen elkaar goed aan. Waar nodig help ik hem en andersom. Dat is prettig werken.” De mannen ondersteunen elkaar bijvoorbeeld bij het boeken van een lange opdracht, of het klaarzetten van spullen voor de assemblagemedewerkers. “We zorgen dat iedereen over voldoende producten beschikt en aan de slag kan.”

Elke dag is anders
Nu werkt Brim maandag tot en met vrijdag op de afdeling Assemblage. Tenzij de collega’s op de afdeling Transportplanning hem nodig hebben, dan springt hij bij. Ook op de afdeling Assemblage is elke dag anders, weet Brim inmiddels. “De projecten variëren. De ene keer werken we met de parfumflesjes van Rituals, een andere keer wordt een kap voor een ketel in elkaar gezet.” Uitgangspunt is altijd om mensen aan het werk te houden, zodat de werkzaamheden vloeiend doorlopen. Tyron en Brim staan klaar voor het invoeren en boeken van opdrachten. Zij nemen de obstakels weg waar mensen eventueel tegenaan lopen.

Rapporten aflezen
Het systeem waarmee Brim en Tyron op de assemblageafdeling werken, geeft aan het einde van een werkdag het verloop van zo’n dag precies weer. Uit rapporten kunnen de productiviteit en het rendement van een opdracht worden afgeleid.  Tim loopt dan vaak nog even binnen. “We nemen samen de dag door en kijken naar de planning van de volgende dag.”

Niet op de vingers gekeken
Net als op de andere afdelingen waar hij werkte, ervaart Brim een prettige werksfeer. “Of het nu om werk gaat of om iets anders, je kunt overal met elkaar over praten. Ik kan altijd aankloppen bij Tim, Juul van Transportplanning of Tyron.” Brim omschrijft het zo: “Bij Chain Logistics wordt hard gewerkt, zonder dat je op de vingers wordt gekeken. Je bent vrij om te doen wat je doet, zo lang je het werk goed doet. Dat ervaren de mensen hier op de assemblageafdeling net zo. Een prettige werksfeer vinden we binnen Chain allemaal heel belangrijk. Het werk op de afdeling Assemblage zie ik mezelf nog wel een tijdje doen, er is genoeg te leren en ik kan mezelf volop ontwikkelen.”