Gepubliceerd op: 12/03/2013

Bedrijfsreportage: Het Ondernemersbelang

Chain Logistics – Geen ‘gewone’ logistiek dienstverlener

Een dertien-in-een-dozijnondernemer is Rob Jansen van Chain Logistics uit Uden zeker niet. Toen hij 12,5 jaar geleden voor zichzelf begon, besloot hij dan ook ‘het anders te gaan doen’. Hij richtte Chain Logistics op uit onvrede over het veelal puur prestatiegerichte bedrijfsleven. Het principe van sociaal ondernemen is binnen het logistieke bedrijf leidend. Dit betekent dat het bedrijf een maatschappelijk doel nastreeft met een bedrijfsvoering die financieel zelfvoorzienend is. Zo investeert Chain Logistics een groot deel van de gemaakte winst in mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. ‘Sociaal hart vóór de winst’, kopte het Brabants Dagblad daarom onlangs boven een interview met Rob Jansen.

Keuze voor kleinschaligheid

ondernemersbelangIn november vorig jaar opende Chain Logistics een tweede vestiging in Vught. En nog dit jaar volgt de opening van een nieuwe locatie in Nijmegen. Een bewuste keuze voor kleinschaligheid die volgens Rob Jansen past in het sociale profiel van zijn bedrijf. Behapbare units, daar draait het in zijn ogen om. En dus wil hij de oorspronkelijke vestiging in Uden niet te groot laten groeien. De mensen die bij Chain Logistics werken hebben een achterstand tot de arbeidsmarkt. En zij moeten zich in de woorden van hun directeur ‘veilig kunnen voelen’. Dat betekent dat zij behoefte hebben aan korte lijnen en een overzichtelijke werkvloer.
In Vught werkt het logistieke bedrijf nauw samen met WSD, WerkvoorzieningSchap de Dommel, dat er de sociale werkvoorziening regelt. Met zo’n 25 medewerkers worden in Vught dezelfde dingen gedaan als in Uden: assemblage, pakketdienst, warehousing en internationale distributie. In Uden werken inmiddels vijftien mensen in vaste dienst, zo’n dertig chauffeurs op oproepbasis en veertig medewerkers via sociale dienstverbanden in de assemblage. En ook in Nijmegen kunnen binnenkort dus mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan de slag voor Chain Logistics. Uiteindelijk doel van het bedrijf is mensen te begeleiden naar vast werk.

Logistiek ontzorgen

Dankzij de nieuwe Vughtse locatie kan Chain Logistics klanten in de driehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven nu nog beter van dienst zijn. Daarbij verwacht de logistieke onderneming dankzij deze tweede vestiging meer bedrijven te interesseren voor het concept van logistiek ontzorgen. Een concept dat klanten kwalitatief hoogwaardige ondersteuning biedt tegen minimale kosten. Uit inmiddels ruime ervaring blijkt volgens Rob Jansen dat bedrijven hierdoor fikse besparingen kunnen doorvoeren. “Een hoogwaardig traject van vervoer én in- en opslag en assemblage zijn vaak beslissende succesfactoren binnen het logistieke proces van ondernemingen”, legt hij uit. “Hiermee zijn forse investeringen gemoeid als het gaat om magazijnruimte, automatisering, personeel en materieel. Wij hebben dit alles in huis om de meest efficiënte logistieke processen en systemen voor klanten te realiseren. Tegen kosten die dankzij de flexibiliteit van onze organisatie substantieel lager uitvallen dan in welke andere vorm georganiseerd dan ook. ‘For flexible support’ is niet voor niks onze pay-off”, besluit hij enthousiast.

Lees het gehele bericht op:

www.ondernemersbelang.nl/het_ondernemersbelang_den_bosch_1-2013.ashx