Direct Express, Distributie & Mailing, Logistics, Specialties

Gepubliceerd op: 28/12/2016

BASTA: Bedrijf met een missie

Chain Logistics helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring en laat ze doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Het bedrijf heeft succes: ruim 70% van de mensen heeft binnen een jaar een baan.

Rob Jansen is een sociaal bewogen ondernemer. Ooit begonnen bij grote Amerikaanse bedrijven als Apple besloot hij in 2000 dat het roer om moest. Hij startte een logistiek bedrijf, waarmee hij tot doel had vooral ouderen aan het werk te helpen en te houden. In zijn concept had bovendien assemblage een plaats. “Onze activiteiten vullen elkaar aan. Het gaat om een mix waardoor we in staat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid bieden zich te ontplooien. Dat kunnen mensen uit de bijstand zijn, mensen uit de sociale werkvoorziening en bijvoorbeeld statushouders. Het is mijn persoonlijke ambitie die mensen verder te helpen. Ik word gedreven doordat ik wil begrijpen wat er in een ander omgaat. Mijn tweede drijfveer is dat ik gezien heb hoe grote bedrijven omgaan met hun mensen en de derde is een heel persoonlijke, in mijn familie heb ik het geluk gehad een zwager te leren kennen met het Syndroom van Down. Hierdoor heb ik een andere kijk op het leven gekregen. Een van mijn credo’s is: behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden. Dat brengen we in praktijk in kleine units, waarvan we er nu twee hebben, in Uden en in Nijmegen. Het mooie van onze onderneming is dat je veel enthousiasme terugkrijgt van de mensen die je aan het werk hebt.”

TOTAALCONCEPT

Het bedrijf van Rob Jansen is wel gebaseerd op een goede business case, het is een commercieel bedrijf, met als activiteiten assemblage werkzaamheden, nationaal en internationaal snel transport, palletdistributie, een pakketdienst, opslag en voorraadbeheer en tot slot inkoopondersteuning. “Het concept slaat aan. Ieder jaar stroomt 70% van ons ‘personeelsbestand’ door naar een reguliere baan. Als we ruimte hebben en het past, dan nemen wij ook mensen aan. Eigenlijk is het simpel, binnen assemblage is het sociale aspect belangrijker dan het winstoogmerk. Het gaat erom dat mensen werkervaring op doen. Dat zij in een regulier proces komen, waarbij zij bijvoorbeeld op tijd moeten komen, sociale contacten hebben, rekening moeten houden met anderen. Voor anderen geldt weer dat het werken hier, ervoor zorgt dat ze de taal sneller leren. Het is een methodiek, die je alleen op kleine schaal kunt toepassen. We zijn nu bezig om ook met andere gemeenten afspraken te maken en nieuwe vestigingen te openen.”

BAS HEEFT VOORRAAD

Het bedrijf heeft nu 27 eenheden op de weg. Ralph Vissers, planner en verantwoordelijk voor het materieel: “We hebben veel verschillende eenheden: van bus tot vrachtwagen. Ieder soort werk vraagt om een specifiek transportmiddel. Voor het uitleveren van meubels hebben we gekozen voor de Renault Master met laadbak. We zijn bij Renault Trucks uitgekomen na onderzoek. De prijs/kwaliteitverhouding van de Renault Master is zeer goed. In totaal hebben we er nu zes rijden. Belangrijk is ook de samenwerking met BAS. We kopen meestal wat zij op voorraad hebben, want wanneer we uitbreiden is het ook direct rijden. Het enige dat we echt eisen is een goede hydraulisch geveerde chauffeursstoel. Die jongens zitten 80% van hun tijd in de wagen, dan moet je goed kunnen zitten. Ook willen we ingebouwde navigatie en airco. De opbouw is of voorzien van een hydraulische laadklep, of deuren. Dat passen we aan op het werk. BAS adviseert ons op de juiste manier en kan snel leveren.”

Voor meer informatie over BAS verwijzen wij u graag naar de website: www.basgroep.com