Reintegratie, Specialties

Gepubliceerd op: 08/07/2016

Minister Asscher onderschrijft bijdrage sociale ondernemingen

Social Enterprise NL meldt dat het kabinet mogelijkheden ziet om de maatschappelijke impact van sociaal ondernemingen te vergroten! In de laatste ministerraad voor het reces reageerde het kabinet op het SER advies sociaal ondernemen. Wij zien dit als een positief begin van erkenning en herkenning van sociaal ondernemerschap door de overheid en hopen dat dit zich snel vertaald in concrete actiepunten.

 

Asscher onderschrijft bijdrage sociale ondernemingen

In de kabinetsreactie onderschrijft het kabinet de bijdrage die sociale ondernemingen leveren aan Nederland. Vicepremier Lodewijk Asscher: “Het advies brengt de status, positie en de rol van sociale ondernemingen positief onder de aandacht. Belangrijk voor het welslagen van sociale ondernemingen is dat ze als zodanig herkenbaar zijn en erkend worden. De bijdrage van sociale ondernemingen aan maatschappelijke waarde en innovatie is groeiende. Ook internationaal is een forse groei van deze sociale ondernemingen te zien ondanks de afgelopen economische crisis.”

 

Overheid spreekt zich uit over sociaal ondernemen

Social Enterprise NL heeft veel tijd gestoken in het advies en de lobby naar politiek & overheid. Reactie Willemijn Verloop: “We hebben er lang op moeten wachten, maar zijn erg blij om te zien dat de overheid de kracht van sociale ondernemingen erkent en met maatregelen de impact van sociaal ondernemers wil vergroten. Het is goed dat het kabinet hierover verder met ondernemers in gesprek wil gaan, maar dit moet geen excuus zijn voor vertraging. De meeste maatregelen kunnen morgen in gang worden gezet.”

[shortcode_button type=”default” align=”left” target=”_self” link=”https://www.social-enterprise.nl/beleid/publicaties/extern/kabinetsreactie-ser-advies-675″ color=”#11a6d8″ icon=”moon-newspaper” icon_color=”#ffffff” font_color=”#ffffff”]Download reactie Tweede Kamer[/shortcode_button]